Benzines és elektromos is lehet a következő BMW M3-ból

Mostanáig úgy tűnt, hogy a következő M3 és M4 is kizárólag elektromos lesz

Tavaly a BMW már elhintette, hogy ha sikerül kellően erős modellt alkotni, akkor az M3 és az M4 is villanyautóként folytathatja az életét a következő generációtól, viszont most úgy tűnik, nem ilyen egyértelmű a helyzet.

Múlt esztendő nyarán a BMW M részlegéért felelős szakembere Frank van Meel még úgy nyilatkozott, hogy ez M3 és M4 jövője attól függ, milyen teljesítményt tudnak kihozni a villanyhajtásból, mert amennyiben jobbat, mint a mostani belsőégésű motorból, akkor ez az utolsó belsőégésű erőforrással ellátott generáció mindkét modellből. Van Mell azt is kiemelte, a céljuk a villanyosítás. Egy nemrég, a BMW Blog felületén megjelent jelentés alapján viszont nem ennyire egyértelmű a helyzet, legalábbis az M3 esetében. A portál értesülései szerint az M4-ből valóban nem lesz több benzines modell, viszont a másik autó esetében elektromos és benzines is lesz párhuzamosan.
Hirdetés
Már azt is tudni véli a BMW Blog, hogy a villanyos és a belsőégésű motoros autó szinte csak nevében fog egyezni, mert a platform sem lesz azonos. A benzines szívét értesüléseik szerint a már ismert 3,0 literes, hathengeres motor adhatja bőven 500 lóerő fölötti teljesítménnyel, viszont az elektromos kivitel hajtásláncát nem részletezték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?