Elektromos gran turismón dolgozik az Alfa?

A BMW i4 vásárlóit veheti célkeresztbe a villanyhajtású Alfa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hajtás új, de a név legendás, az olaszok a jól csengő GTV néven küldhetik csatába az új modelljüket, amiről virtuális képek máris megjelentek.

Mi más is illene legjobban az Alfához, mint egy vérbeli gran tursimo? A mai divat viszont más irányba mutat, a hedonista négykerekűek nem éppen kelendőek, ezért is készült a Stelvio, hogy némi profit is keletkezzen. Az olaszok szerencsére nem tudják elengedni a sportos vonalat, ezért újra a GTV nagy visszatéréséről szólnak a pletykák.
Hirdetés
Aki a régi idők GTV-jéből kiindulva V6-osra számít, az csalódni fog, elektromos hajtást emlegetnek az új modell kapcsán, de egy hibrid változat megjelenése sem kizárt. A villamosítás logikus döntés lenne, mivel a Stellantis csoportnak megvan a megfelelő alapja és technikája hozzá, így a fejlesztési költséget alacsonyabban lehetne tartani. További változás lehet, hogy már nem kétajtós kupéként, hanem négyajtósként térhet vissza, a trendeknek megfelelően erősen lejtős tetővonallal. Állítólag a tervek már készen állnak, illetve Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója is “nagyon izgatott” az új GTV kapcsán, így egyre több jel utal a típus megszületésére. A modell része lehet az olaszok ambiciózus tervének, miszerint az évtized közepére teljesen megújítanák a modellkínálatukat. Erre nagy szükség van, mivel az eladási számok közel sem fényesek, jelenleg a gödör alján tartózkodik az Alfa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?