Elektromos Hummer a szomszédból

Elektromos hajtású Hummer H1-est mutatott be a Kreisel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szomszédban működő Kreisel Electric élen jár az utólagos villanyhajtásban. Az elektromotort és akkumulátort gyártó osztrák vállalat most egy Hummer H1-et mutatott be, Schwarzenegger segítségével.


Egyelőre még nem mondhatjuk a Kreisel Electriket elektromosautó-gyártónak, mivel fő tevékenységük az elektromotor és akkumulátor előállítás. Ezeket persze kérésre autóba is beépítik, de eddig bemutatott saját fejlesztésű komplett rendszereik csupán tanulmányként, egy-egy darabban készültek el. Emlékszünk még a tavaly bemutatott G-osztályos Mercire, amit Arnold Schwarzenegger kérésére alakítottak át, teljesen elektromos hajtásúvá. A történet most folytatódik, ismét egy olyan autóba került általuk teljes elektromos hajtás, amire nem is gondoltunk volna.
Hirdetés

A Kreisel alig pár hónap alatt épített át egy Hummer H1-est, az amerikai katonai terepjáróból civil járművé avanzsált mindennapi használatra alkalmatlan terepjáró így egészen más értelmet nyer. Nem is lehet kérdés, kivel mutatták be, meghívták a Terminátort, akinek anno a civil H1 megjelenését is nagyban köszönhetjük. A 3,3 tonnás piros óriás 100 kWh-ás akkumulátorcsomagot kapott, valamint egy-egy elektromotort tengelyenként. Összteljesítménye 490 lóerő, teljes hatótávolsága pedig 300 kilométer. A két világ összemosása nagyon durva kontrasztot alkot, a monstrum teljesen hangtalanul képes közlekedni, csak a széles terepgumik vészjósló morajlását hallani. A Kreisel nem csak a Hummert, hanem egyben új, több mint 75 ezer négyzetméteres gyárterületét is bemutatta, ahol prototípus tesztelésre is van terület az automatizált akkumulátor összeszerelő gyártósor mellett, mindez Ausztriában található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?