Elektromos szedánt villantott a Kia, túlélhet a SUV-ok között?

Két koncepciót is bemutatott a koreai márka, mintha egyik sem erről a világról jött volna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Kia az "EV napokon" bemutatta az EV3 és EV4 koncepciót is: előbbi egy összezsugorított EV9, míg utóbbi egy formabontó szedán, robusztus, erőteljes vonalakkal megbolondítva.

Első ránézésre is könnyedén felismerni, honnan jöttek az újdonságok, hiszen a Kia villanyautói hasonló vonalakkal büszkélkedhetnek, csak éppen a méret és a köntös más. Az EV3 esetében nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot az EV9 és EV5 modellekkel, a különbség csupán annyi, hogy a most bemutatott autó valamivel kisebb és olcsóbb lehet - bár a pontos méreteket egyelőre nem árulták el.
Hirdetés
Az EV4 már egy fokkal izgalmasabb vonalakat kapott, és nem csak azért, mert a márka egy szedánnal jelentkezik a SUV-ok és crossoverek által uralt villanyautó-piacon. Az EV6-ra hajazó modell karakteres, robusztus formavilága első ránézésre is megnyerő, méretek terén pedig valamennyivel az említett modellnél kisebb, de a márka itt sem részletezte az autó méreteit. A Kia nem véletlenül mutatja be manapság sorra a villanyautókat, és azok koncepcióit, ugyanis nagyra törő terveik vannak már a közeljövőre nézve is. A márka ugyanis legkésőbb 2026-ra szeretné értékesíteni az egymilliomodik elektromos járművét, 2030-ra pedig - ha a törekvéseik sikerrel járnak - a globális eladások 40 százalékát tehetik ki az elektromos modellek.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?