Életnagyságú Toyota Suprát építettek Legóból!

Közel félmillió alkatrészből állt össze a “kockás” Supra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota Supra 35. születésnapja alkalmából a japánok házi tuningcége, a Gazoo Racing a Legóval közösen készítette el ezt a különleges négykerekűt, amiben csak néhány alkatrész igazi, a többi mind apró kockából áll.

A Supra név először 1978-ban bukkant fel a Toyotánál. Már akkor is a sportos vonalat képviselte, de még nem volt önálló modell, az első és a második generáció még Celica Supra néven készült. A széria az évtizedek alatt legendássá vált, nem véletlen, hogy tizenhét év kihagyás után a Toyota elkészítette a folytatást. Az elmúlt három és fél évtized ünneplésére készült a Lego Supra, aminek valószínűleg több kötetes lenne a összeszerelési útmutatója, ha kinyomtatnák. A 480 ezer elemből álló Suprában szinte az összes alkatrészt Legóból formázták, ez alól csak a kerék, a vezetőülés, a kormány és a külső embléma képez kivételt. Külön érdekesség, hogy a lámpák is a legismertebb összeépítős játék elemeiből készültek, mégis képesek világítani.
Hirdetés
Az autó nem csak egy szobor, hanem önálló mozgásra is képes. A motortérben nem a gyári sorhatos erőforrás lapul (aminek erejétől valószínűleg azonnal széthullana a Lego Supra), hanem egy villanymotor, aminek segítségével kis tempóval ugyan, de vezethető a Lego autó, ezért is volt szükség igazi kormányra, ülésre és kerékre. A különleges négykerekűt nem fogják eladni, és sajnos eredeti méretarányú Suprát sem fogunk kapni a Lego boltban, pedig igény biztosan lenne rá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?