Életre kelt a BMW M3 történelme a Wallis Pestnél

BMW rajongók számára kötelező meglátogatni a BMW M3 "tárlatot"

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Május 13-ig van lehetőség betérni a Wallis Pest márkakereskedés Hungária körúti épületébe, ahol bent áll minden BMW M3 generációból egy-egy példány.

Javában zajlik az új BMW M3 és M4 piaci bevezetése. Már mi is kipróbálhattuk az újdonságokat, és a BMW is folyamatosan szervezi ügyfeleinek a tesztvezetési lehetőségeket. Ám most nem ennek az apropóján kaptunk meghívást a Wallis Motor Pest márkakereskedésbe, hanem egy kis szimulátorozásra invitáltak. Méghozzá az rFactor második részével, komoly Fanatec cuccokkal. Ilyen felszereléssel, na meg ennyire jól megírt fizikával már tényleg sportértékű a szimulátorozás, de az autórajongók számára a még nagyobb meglepetés bent a szalonban látható. Méghozzá M3-asok képében. Mindegyik generációból áll egy a bemutatóteremben, de már csak holnapig. Tehát május 13-án még alkalma nyílik a rajongóknak, vagy csak a szimplán érdeklődőknek, hogy testközelből megnézhessenek például egy első generációs M3-ast, kifogástalan állapotban. Az E30-as szériában még 2,3 literes, négyhengeres motor termelte a 215 lóerőt. Ma már talán kevésnek tűnik az utódok fényében, ettől függetlenül vérbeli élményautó.
Hirdetés
Az autók elrendezése nem az időrendet követi. A második generáció a sor végén kapott helyet, pedig gyönyörű színben és szintén kifogástalan állapotban pompázik az E36-os. Ebben már háromliteres, sorhatos motor rejtőzik, 321 lóerővel. Közöttük foglalnak helyet a többiek. Egy ezüst színű E46-os a maga 3,2 literes sorhatos, 343 lóerős motorjával, és egy fehér E92 kupé, amiben már a négyliteres V8-as feszül 420 lóerővel. Végül az F80-as széria kékesszürke fényezéssel, ám ennél a generációnál visszatértek a hat hengerhez, persze a teljesítménye így sem szerény, 450 lóerő. Nagy vonalakban ennyit a kiállított szépségekről, természetesen mindegyik autó mellett ott a kis információs tábla, így képbe kerülhetnek a „kezdő” rajongók is az M3 történetével. De hangsúlyozom, már csak egy napig!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?