Életre kelt FordZilla, a kékoválosok virtuális versenyautója

Ilyen, amikor szimulátorjátékosok is részt vesznek a versenyautó-fejlesztésben

Közösen fejlesztett versenyautót a Ford és egy csokornyi lelkes gamer, bármiféle személyes találkozó nélkül. A virtuális térben megszülető masina végül kézzel fogható valósággá vált.

Idén márciusban kezdődött a projekt, amelyben a Team Fordzilla P1 versenyautó megszületett. Első lépésként a Ford arra kérte a gamereket, hogy a Twitteren szavazzanak egy ilyen prototípus versenygép legfontosabb jellemzőire, többek között az üléshelyzetre, a motor beépítésére és a pilótafülke kialakítására. Közel negyedmillió vélemény gyűlt össze, amiből azért már tényleg lehet dolgozni.
Hirdetés
Az információk alapján a Fordzilla P1 külső formatervét Arturo Arino rajzolta, az utastér pedig Robert Engelmann munkája, ők mindketten a Ford dizájnerei. A monocoque utascellát részlegesen lefedi egy nagyméretű, átlátszó, a vadászgépek kabintetejét, illetve most már az IndyCar versenyautók szélvédőjét idéző kupola, ami védi a vezetőt és navigátorát. Egyébként leginkább egy Le Mans-i prototípusra emlékeztet az autó. A FordZilla egyébként a Ford legelső autója, amelynek teljes alkotási folyamata digitálisan, bármilyen valós, személyes interakció nélkül történt. A jelenleg is fennálló járványhelyzet miatt a járművet egy olyan csapat tervezte, amelynek tagjai sosem találkoztak, vagyis a távolból, öt különböző országban dolgozva működtek együtt, mégis 7 hét alatt végeztek a munkával, ami a szokványos időtartam felét jelenti.
Hirdetés
Néhány utalást is elrejtettek az autóban, amit a sim-versenyzők biztosan egyből megértenek. A navigátor ülése előtt, a padlón egy AFK (nincs a gépnél) üzenet látható, ami vicces utalás arra, hogy az autó használója most nem a számítógépnél ül. A #levelup felirat arra emlékeztet, hogy a játékosok és a versenyzők újra meg újra javítani akarnak a teljesítményükön, míg a #liftoff grafika azt jelzi, hogy ezt a versenyautót a virtuális világból átemelték a valóságba. A legfontosabb rövidítés pedig a gép elején, az alsó légterelő mellett látható: a GLHF (sok szerencsét, jó szórakozást) felirat minden gamernek és versenyzőnek azt üzeni, hogy érezzék magukat igazán jól és élvezzék a száguldást. A képek között jól felismerhető az életnagyságú modell is, amely egyelőre hajtáslánc nélkül árválkodik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?