Elfeledett, gyári állapotú Peugeot 205 bukkant fel egy árverésen

A harminckét éves kis Peugeot mindössze 65 kilométert futott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igazi szalonlelet a kis Peugeot, a 205-ös egy márkakereskedőnél vészelte át az elmúlt három évtizedet, az első vevőre 31 évet várt az autó.

“Patika állapot”, hangzana a népszerű szlogen, ha egy nepper telepén pihenne a Peugeot. A gyógyszertári kondíció annak köszönhető, hogy a 205-öst még soha nem helyezték forgalomba, az életét egy autószalonban töltötte, így csak 65 kilométerig pörgött a számláló. Az 1990-es gyártású, 1,1-es, Style kivitelű Peugeot-t egy kereskedő rendelte meg, de az nem tisztázott, hogy bemutatóautó gyanánt vagy egy vevői rendelés miatt érkezett a kisautó a szalonba. Ám ez a lényegen nem változtat, a 205-ös 31 éven át a szalonban lakott, így sem csapadék, sem napfény nem érte. Az persze jó kérdés, hogy miért nem értékesítették az autót, pedig tervben lehetett, 1994-ben utólag katalizátort is beépítettek, hogy megfeleljen a környezetvédelmi normáknak.
Hirdetés
Az elfeledett Peugeot kitűnő állapotnak örvend, a karosszéria makulátlan és hiánytalan, rozsdát nagyítóval sem lehetne találni, a belső kopásmentes, még a gyári zsír is felfedezhető az autón. A folyadékokat, az akkumulátort és a katalizátort leszámítva minden a gyári eredeti, még abroncsokat sem cseréltek az autón. Az első tulajdonosra 31 évet várt az autó, 2021-ben egy gyűjtő vásárolta meg, aki hamar megpróbált túladni rajta, ez első nekifutásra nem sikerült. Az árverésen 13 700 eurónál (5,3 millió forintnál) senki sem adott többet, ez viszont nem érte el a minimális árat.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?