Elkelt Herczig Norbi bajnoki sisakja

Több mint 1 millió forint adomány gyűlt össze az SRTH által

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lezárult a bajnoki sisakért folyó adománygyűjtés. A befolyt összeg bejelentésére és a győztes kihirdetésére a Skoda Rally Team Hungaria bajnokavatóján került sor.


Mondanom sem kell, hogy idén is rengeteg nagyszerű eredmény született, mind világ, mind európai, mind hazai porondon. És nem, nem a fociban, hanem az autósportban! Sok versenyzőt és csapatot kiemelhetnénk, azonban most egy konkrét versenyzőpáros, illetve csapat került a figyelem középpontjába, ők pedig a Herczig Norbert - Igor Bacigál páros és a Skoda Rally Team Hungaria. Azért említem őket együtt, mert ők együtt alkotnak egy tökéletes egészet. Ezt be is bizonyították idén egy magyar bajnoki címmel, amihez már pár éve közel álltak, és ezt többen is kiemelték a bajnokavató ünnepségen. A Fit4Race alapítója, Matics Zsolt megjegyezte: „Herczig Norbi állóképessége rendkívül versenyképes és igazi sportember, márkanagykövet.”
Még egy Super 2000-es Skoda Fabiával kezdték az idényt, azonban az osztrák BRR csapat később már egy R5-ös változatot is biztosított a páros számára. Az új, versenyképesebb autóval, már a kassai futamon elhozhatták a bajnoki címet. Az utolsó, mecseki futam tehát játék volt, amit egy aranydekoros Skoda Feliciával abszolváltak. Baranyai László, Norbi egykori navigátora és mostani csapatfőnöke hozzátette: „Rengetegen imádták az autót, a gépátvételre is alig tudtunk behajtani a rengeteg rajongó miatt. Később elmondtam Norbinak, hogy nem is tudott volna jobb autót választani az ünnepléshez.”
Hirdetés

A bajnoki cím megünneplése mellett, azonban volt egy talán még fontosabb esemény, ami miatt ennyien összegyűltek. Ez pedig egy adománygyűjtés volt a Heim Pál Gyermekkórház kis betegei számára. Herczig Norbi bajnoki sisakjára lehetett egy bizonyos pénzösszeget felajánlani. A sisakot az adakozók között sorsolták ki, az innen befolyt összeget pedig a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapta, amivel segítenek, hogy a beteg gyermekek zavartalan és szakszerű ellátásban részesüljenek. Ezt azzal szeretné elérni az Alapítvány, hogy nagyobb összegeket fordít az épületek felújítására, új, korszerűbb műszereket és eszközöket kívánnak beszerezni és a dolgozók tudását szeretnék fejleszteni. Nagyszerű kezdeményezés ez, és összesen 1 031 000 forint került felajánlásra.

Herczig Norbiék idei diadalma után logikusan merült fel a kérdés: gondolkoznak-e azon, hogy külföldi versenyeken folytassák? Norbi elmondta, hogy érzik magukban a késztetést, azonban még nem tanulták meg eléggé az új Fabia R5-öt. Annyi biztos, hogy ha minden összeáll és akár 2-3 évre is stabil támogatást kapnának, az Európa Bajnokság mezőnyében próbálnának szerencsét. Mi sok szerencsét kívánunk ehhez, hiszen megérdemlik. Herczig Norbi alázatos, mindig kedves sportember és mindenkire tud időt szánni. Igazi bajnokok, újabb magyar versenyzőpárosra lehetünk büszkék az autósportban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?