Elkészülhet a BMW új szupersportautója!

A BMW egyik vezető fejlesztője árulta el, hogy küzd a 600 lóerős sportautóért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszer már volt a BMW-nek is szupersportautója, vagyis tudják, mitől döglik a légy. Ismét elkészülhet a középmotoros sportkocsi, nagyjából 600 lóerős teljesítménnyel.


Egyszer és azóta sem vett részt a szupersportautó szegmensben a BMW, ez viszont hamarosan változhat. Az M1 sportautó óta nem volt hasonló a BMW-nél, pedig többször felröppent a hír, hogy gondolkoznak rajta, a tanulmányautón túl viszont nem jutottak. Most az ausztrál autós lap, a Motoring egyik újságírója beszélgetett a BMW egyik vezető fejlesztőjével a Párizsi Autószalonon erről a témáról. Klaus Frohlich nem ködösített, tisztán kijelentette, hogy erősen dolgozik azon, hogy ezt a tervet meg tudják valósítani.
Hirdetés

Úgy fogalmazott, hogy ő egy igazi autóőrült és minden álma az, hogy egyszer az ő irányítása alatt szülessen meg egy igazán éles sportautó a BMW-nél. Ráadásul elég jó alapjuk is van hozzá, azt mondta, hogy az i8 karbonszálas karosszériaszerkezete ideális alap lehetne egy középmotoros sportautó megépítésére. Azt is elárulta, hogy az i8 karosszériája annyira fejlett, hogy vélhetően a második generációnál is fel fogják használni a nagy részét. Hogy mikor készülhet el az új BMW szupersportautó? Ebben az évtizedben még ne nagyon számítsunk rá, ám azt Klaus Frohlich nagyjából körvonalazta, hogy mi az ő elképzelése. Véleménye szerint az ideális teljesítmény 600 lóerő lenne, nagy valószínűséggel hibrid hajtással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?