Elkészülhet a BMW új szupersportautója!

A BMW egyik vezető fejlesztője árulta el, hogy küzd a 600 lóerős sportautóért

Egyszer már volt a BMW-nek is szupersportautója, vagyis tudják, mitől döglik a légy. Ismét elkészülhet a középmotoros sportkocsi, nagyjából 600 lóerős teljesítménnyel.

Az M1 óta nem volt a BMW-nek középmotoros szupersportautója, bár volt rá terv, nem készült el, az i8 most jó alap lehet

Egyszer és azóta sem vett részt a szupersportautó szegmensben a BMW, ez viszont hamarosan változhat. Az M1 sportautó óta nem volt hasonló a BMW-nél, pedig többször felröppent a hír, hogy gondolkoznak rajta, a tanulmányautón túl viszont nem jutottak. Most az ausztrál autós lap, a Motoring egyik újságírója beszélgetett a BMW egyik vezető fejlesztőjével a Párizsi Autószalonon erről a témáról. Klaus Frohlich nem ködösített, tisztán kijelentette, hogy erősen dolgozik azon, hogy ezt a tervet meg tudják valósítani.

Hirdetés

Úgy fogalmazott, hogy ő egy igazi autóőrült és minden álma az, hogy egyszer az ő irányítása alatt szülessen meg egy igazán éles sportautó a BMW-nél. Ráadásul elég jó alapjuk is van hozzá, azt mondta, hogy az i8 karbonszálas karosszériaszerkezete ideális alap lehetne egy középmotoros sportautó megépítésére. Azt is elárulta, hogy az i8 karosszériája annyira fejlett, hogy vélhetően a második generációnál is fel fogják használni a nagy részét. Hogy mikor készülhet el az új BMW szupersportautó? Ebben az évtizedben még ne nagyon számítsunk rá, ám azt Klaus Frohlich nagyjából körvonalazta, hogy mi az ő elképzelése. Véleménye szerint az ideális teljesítmény 600 lóerő lenne, nagy valószínűséggel hibrid hajtással.

Az M1 Hommage tanulmányautó vonásain felsejlik az i8, az egyik vezető fejlesztő szerint jó alap lehetne az i8 karbonszálas karosszériája

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?