Elkészült a félmilliomodik Audi Győrben

Az 500 000. győri Audi egy viperazöld TTS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Félmillió legyártott autónál járnak a győri Audinál. A márka 1998-ban nyitotta meg az üzemet, ám a komplett autógyártás csak 2013-ban kezdődött.


Újabb ünnep zajlik az Audinál Győrben, méghozzá a félmilliomodik teljes egészében itt gyártott autóról szól most a hír. Hogy pontosak legyünk, több mint egymillió autó készült már Győrben, de 1998-tól 2013-ig csak összeszerelés folyt, 2013-óta viszont az első lépéstől az utolsóig Győrben készülnek például a TT-k, de időközben beindult az A3 szedán és a kabrió gyártása is. Az 500 000. autó egy viperazöld TTS, a mutatós sportkocsit hajtó 2,0 literes turbós benzines motor is Győrben készült, az autó pedig az ünneplés után el is indult gazdájához Nagy-Britanniába.
Hirdetés

Az Audi hazai története a motorgyártás mellett az első TT összeszerelésével indult. Jelenleg nem csak a két kis kabriót és a hagyományos modelleket gyártják, de a 400 lovas TT RS és RS3 szedán is Győrből indul a világ minden tájára, hamarosan pedig további modellekkel bővül a gyártósor. Egy 80 000 négyzetméternyi gyárcsarnokkal bővül a győri telep, ahol az új Q3-at, valamint a még be nem mutatott kupés vonalú SUV-t, a Q4-es fogják gyártani, idővel pedig villanyautó is fog készülni az Audi győri gyárában (is), hiszen bejelentették: mindenhol fognak olyat gyártani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?