Elkészült az első SUV Győrben

Beindult az Audi Q3 gyártása, ez az első győri SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bivalyerős RS modellek, a kabrió, valamint a szedán A3 mellett mostantól egy divatosabb modell is készül Győrben, beindult az új Q3 gyártása.


Már akkor tudni lehetett, hogy a második generációs Q3 Győrben fog készülni, amikor annak bemutatója még nagyon messze volt. Idő közben ezt megejtették, és a második generációs Q3 gyártását be is indították Győrben. Ezzel meg is kezdődött az Audi SUV-k hazai gyártása, ugyanis vélhetően a hamarosan bemutatkozó új, sportosabb vonalvezetésű Q4 is csatlakozik hozzá.
Hirdetés

Az új Q3 karosszériájának gyártásához egy teljesen új, 80 000 négyzetméteres csarnokot húztak fel, az összeszerelés viszont a TT kupé és roadster, valamint az A3 kabrió és szedán karosszériájával együtt készül, így az öt modellel már a hazai gyár az Audi legflexibilisebb gyártósora. A legelső új Q3 turbókék fényezéssel gördült le a futószalagról, az új modellt első körben négyféle motorral szerelik, három benzines és egy dízel egységgel. A Q3 gyártásához 700 új robotot telepítettek és ezer embert oktattak az új modell gyártásához.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?