Hirdetés

Eltűnt a Ferrari FF orra az M1-es autópályán

Ferrarit törtek össze az M1-esen

Ritkán, de azért hazánkban is előfordul, hogy ritka, erős és nagyon drága luxusautót tör össze tulajdonosa. Most ismét egy Ferrarival bántak el, méghozzá az M1-esen.

Az M1-es autópályán szállt el egy Ferrari, a belső szalagkorlátnak csapódott orral, leszakította az elejét (Fotó: Csiki Márton)

Komoly baleset lassította ma reggel az M1-es autópálya forgalmát. Az autó, ami eddig tisztázatlan okokból a belső szalagkorlátnak csapódott ráadásul egy méregdrága olasz sportkocsi volt, egy Ferrari FF. A Blikk információi szerint senki nem sérült meg a balesetben, ám az anyagi kár jelentős. Egyelőre nem tudni, hogy más autó is megsérült-e a balesetben, a Ferrarin kívül egy videóban a leállósávon elakadásjelzővel és felnyitott motorháztetővel áll egy korai Audi A6, lehetséges, hogy nagy tempónál kellett azt kikerülnie a Ferrari sofőrének. Ráadásul hideg és ködös volt a reggel, jó eséllyel nyálkás, csúszós volt az út.

A Ferrari FF nevét a négy ülésről és az összkerékhajtásról kapta, V12-es szívó motorja 660 lóerős (Fotó: Csiki Márton)

Hirdetés

A Ferrari FF az olasz sportautógyártó visszatérése volt a négyüléses, vagyis 2+2-es sportkocsik világába. Innen is az elnevezés, a Ferrari Four, bár ennek további jelentése az összkerékhajtásra is utal. Az FF jóval stabilabb és nehezebb is a kínálat többi Ferrarijánál, ám a 6,3 literes V12-es motor 660 lóerős, így képes 3,7 másodperc alatt 100-ra gyorsítani a sportkocsit. Törtek már hazánkban ritka sportkocsit, de a legemlékezetesebb talán mindig is a Váci úti LaFerrari balesete lesz, Palik Laci kommentárjával már most örökzöld.

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?