Emissziómentes haszonjármű lesz a Crafterből

Íme, a Volkswagen e-Crafter koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Átalakulni látszik a városi szállítmányozás - a Volkswagen is beszállt a buliba, méghozzá a 200 kilométeres hatótávot ígérő e-Crafterrel.


Nem is volt olyan rég, hogy a frissített Crafter nemzetközi bemutatójáról számoltunk be, máris itt a VW újabb nagy dobása. A hannoveri Haszonjármű Kiállításon debütált e-Crafter tanulmány szinte gyártásra szánt verziót mutat. A jövő évre időzített modell elektromos hajtást kapna, ami 136 lóerőt és 290 Nm nyomatékot adna. Az energiát egy 43 kWh-s lítium-ion akkumulátorcsomag adná, ami a raktér alatt kapott helyet, így egyáltalán nem vesz el a hasznos térből. Változattól függően akár 200 károsanyagkibocsátás-mentes kilométert is kínálna a 45 perc alatt 80%-ra töltődő akkumulátor.
A 200 km-es hatótáv, úgy tűnik, fontos szám lesz a haszonjárművek elektromossá válásában, hiszen a Mercedes-Benz nemrég bemutatott Urban eTruck koncepciója szintén ilyen hatótávot ígér teljesen elektromos üzemben. A Mercedes 3 tengelyes teherautón kísérletezik, a Volkswagen pedig úgy látszik, egy nagyhaszonjárművet talált megfelelőnek a fejlesztéshez. Annyi biztos, hogy a szállítmányozás világa nagy változás előtt áll, és úgy tűnik, a német gyártók vezető szerepet kapnak ebben.
Hirdetés

Elsősorban a kék metálfényezés fogja megkülönböztetni dízel társaitól, de lesz több más apró részlet is, mint például a kék csík a hűtőrácson, vagy a C-alakú LED-es menetfény, ami a német márka elektromos autóinak védjegye lesz a jövőben. A beltérben teljesítménymérő váltja majd fordulatszám-mutatót, valamint kék varrást kap az ülés és a kormány is. A halk Crafter maximális teherbírása 1709 kiló lesz, hasznos raktere 11,3 köbméter.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?