EQ a Mercedes új villanymárkája

Érzelmileg intelligens Mercedesek jönnek, EQ néven

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Generation EQ néven debütált a Mercedes elektromos típusait tömörítő új almárka első tanulmányjárműve Párizsban. Sorozatgyártásúak követik.

Speciálisan villanyautókhoz fejlesztett, rugalmasan alakítható moduláris platformra épült a Párizsi Autószalonon debütált Mercedes Generation EQ tanulmány, így ugyanezen alapokra bármilyen egyéb elektromos típus is készülhet a jövőben. A legújabb sorozatgyártású Mercedesek platformjához hasonlóan ez is acél, alumínium és szénszál-erősítésű műanyag keverékéből épült a mérsékelt tömeg és a fokozott merevség együttes elvárásai szerint.
Hirdetés
A karosszéria letisztult vonalvezetésén túl a 21 colos kerekek is hozzájárulnak a Generation EQ extravagáns stílusához. Ehhez illik az újfajta koncepció szerint tervezett kezelőszervekkel készült belső. Itt gyakorlatilag csak a motoros ülésállítás kapott valódi kapcsolókat, minden más a vezető előtti 24 colos képernyőről kezelhető. Ez már a színével is kommunikál, a funkciók, a vezetési mód és egyéb tényezők függvényében. Javaslatot ad az úti célhoz vezető úton elérhető töltőhelyekre, és nem csak a vezetőt tájékoztatja, hanem a forgalomban résztvevő többi járművel is kommunikál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?