Erősebb lesz a Ford ragadozója, jön a 700 lóerő feletti Raptor R

Nem lehet szó nélkül hagyni a 707 lóerős Ram TRX-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkapta első frissítését a 2021 óta futó F-150, melynek keretében még durvább Raptor R érkezését jelentette be a Ford.

Amerika legnépszerűbb autója immár a 14. generációnál tart, a három éve futó modell a 2024-es modellévre megújult. Számos ponton végzett igazítást a Ford, avatott szemek könnyen azonosítják a megváltozott frontrészről az új modellt, de a Ford az oldalra is nyitható platóajtóra a legbüszkébb. Természetesen a 2021 óta futó Raptor változat is megújult, de az igazi presztizskérdést a Raptor R jelenti. A Fordnál elég messzire gurult a gyógyszer, amikor 2022-ben bemutatták az R variánst. A platós orrába a Shelby-féle 5,2 literes kompresszoros V8-ast faragták, illetve nagyon komoly erősítést kapott a futómű, így gyakorlatilag egy tereprali képes szörnyeteg született. A Ram ezt nem nézhette tétlenül, piacra dobta a 6,2 literes kompresszoros motorral szerelt TRX-et, a 707 lóerős pickup hajszállal erősebb lett a Fordnál. A frissítés keretében visszavág az F-150, az ígéretek szerint 700 lóerőnél is erősebb lesz az új verzió.
Hirdetés
A Raptor R persze nem olcsó mulatság, átszámítva körülbelül 40 millió forintba kerül, de ezért az összegért cserébe egy terepjárót, egy sportautót, egy családi autót és egy teherhordót adnak. A két cég között javában zajlak annak a bizonyos testrésznek a méregetés, így valószínűleg a Ram nem hagyja szó nélkül az új Raptort.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?