Erősítve spórol az Astra: 3,7 l/100 km, 130 LE

Az izom-Astra lett a legtisztább

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az 1,3 literes és a 2,0 literes Astra-dízel eddig is készült stop-start elektronikával és mostantól itt az ezzel felszerelt 1,7 literes EcoFlex is, mely 99 g/km CO2-értékével a kínált legtisztábbja.


Nem feltétlenül kíván kompromisszumokat a spórolás, aki a motort üresjáratban megállító start-stop elektronikát óhajt autójához, az eddig is kétféle, 1,3 literes 95 és 2,0 literes, 160 lóerős turbódízelt választhatott az Astrához, mostantól pedig az EcoFlex paletta sem merül ki az 1,3 literes dízellel. A rüsselsheimiek átdolgozták az 1,7 literes turbódízelt, az új, 1,8 bar csúcsnyomású, ciklusonként akár 8 porcióra is képes befecskendező-rendszer 130 lóerőre növelte a csúcsteljesítményt, 3,7 l/100 km-re apasztotta a vegyes fogyasztást, és 99 gramm/kilométerre a szén-dioxid emissziót. Utóbbi értékekben természetesen szerepet játszik a hosszabb áttételű 6 fokozatú váltó, az Opel által először itt alkalmazott fékenergia-visszatáplálás, és a motor hűtésigénye alapján nyíló hűtőmaszk, mely zárt állapotban csökkenti a légellenállást. A módosítások egyébként nem csak a hajtásláncot érintették, az egy-két alsó burkolattal ellátott, kedvezőbb légellenállású karosszéria 12 milliméteres ültetést kapott, továbbá a 215/60 R16-os, vagy opcióként a 215/50 R17-es abroncsok is alacsony gördülési ellenállásúak.
Az Astra kínálatában izmos verzióval is választható EcoFlex-szel egyértelműen a teljesítményt és a szerény fogyasztást egyszerre elváró vásárlókat célozza az Opel, és e résben valóban egyedüli versenyző a 130 lóerős, 300 Newtonméter nyomatékú 1.7 CDTI EcoFlex, hiszen jelentősen 100 lóerő feletti teljesítményű és 4 l/100 km alatti fogyasztású, 100 g/km alatti szén-dioxid emissziójú konkurense nincs az Astrának. A "zöld csúcsmodell" hazai piacra lépése idén ősszel várható, azaz a mostani autóbeszerzéseknél már érdemes kalkulálni vele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?