Euro 6-ban első a Scania

Euro 6-os motorok a Scaniától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Scania bemutatta a 440 és 480 lóerős, 13 literes, már az Euro 6 szabványnak megfelelő motorjait, amelyeket leginkább a hosszú távú fuvarozáshoz tart ideálisnak.

Az Euro 6 káros-anyag kibocsátási norma 2012. december 31-én lép életbe az Európai Unió országaiban (és néhány környező államban), kezdetben csak az új járművekre vonatkozóan, majd egy évvel később minden eladott új járműre értendően. A Scania elsőként mutatta be a jövőbeni szabványnak megfelelő motorcsaládjának első két változatát, a 13 literes, 440 és 480 lóerős erőforrásokat.

"Büszkék vagyunk rá, hogy már most elérhetővé tettük ügyfeleink számára ezt, a mérnöki teljesítmény csúcsát jelentő terméket. Az új motorokat úgy terveztük, hogy Euro 5-ös társaikhoz hasonló teljesítménnyel és üzemanyag-hatékonysággal működjenek. A motorok segítségével az üzemeltetők még egy lépést tehetnek és a piacon jelenleg elérhető leginkább környezetbarát technológiába fektethetnek, és ez majd előnyként fog megmutatkozni a kisebb útdíjakban, illetve a további lehetséges, a hatóságok által bevezetendő kedvezményekben. A legszigorúbb káros-anyag kibocsátási előírásoknak megfelelő járművek használt piaci értéke is magasabb." - nyilatkozta Martin Lundstedt, a Scania értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

"A teljes fejlesztési munka a Scanián belül valósult meg. Az összes olyan rendelkezésünkre álló technológiát felhasználtuk, amelyet az elmúlt évek folyamán fejlesztettünk ki, így például a kipufogógáz-visszavezetést, a változó geometriájú turbót, a közös nyomócsöves nagy nyomású üzemanyag-befecskendezést, az SCR-t, és a részecskeszűrőt. Mindezeket a saját motor- és kipufogó-irányító rendszerünkkel egy rendszerbe sűrítettük. Időt és fáradtságot nem kímélve kerestük a megoldást a motorok lehető legjobb üzemanyag-fogyasztásának eléréséhez. Az üzemeltetők tapasztalni fogják, hogy a motorok üzemanyag-hatékonysága, vezethetősége és reagáló képessége teljesen megegyezik az Euro 5 motorokéval.” - összegezte a véleményét Jonas Hofstedt, a Scania hajtáslánc-fejlesztésért felelős alelnöke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?