Ezt a Toyotát csak a legszerencsésebbek vehetik meg

Lottóhúzással dönti el a Toyota, hogy ki kaphat a 40. évfordulós GR86 különkiadásból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ikonikus AE86-os 40. születésnapja alkalmából limitált példányszámú kivitellel rukkolt elő a Toyota a GR86-ból. Az egyedi sportautóból annyira kevés készül, hogy sorshúzással döntik el, ki vásárolhatja meg.

A Toyota ezúttal nem csak optikai csomaggal rukkolt elő, a márka gyári sportrészlege, a Gazoo Racing a lemezek alatt is szolidan, de átalakította a GR86-ot. A változtatások tovább javítják a hátsókerék-meghajtású kupé aktív biztonságát és az általa biztosított vezetési élményt. Ezen túlmenően, hogy méltó módon emlékezzenek meg a legendás AE86 születésének 40. évfordulójáról, a Toyota csak korlátozott ideig értékesíti Japánban a GR86 új, „40th Anniversary Limited” különkiadását, amelyből mindössze 200 készül.
Hirdetés
Ez a jubileumi változat az eddigi csúcsfelszereltségre, az RZ csomagra épül, de számos módosítást tartalmaz. Például a külső szín csak fehér vagy piros lehet, ezen kívül a karosszériát fekete matricákkal díszítik, hogy az összhatás az AE86 piros-fekete és fehér-fekete színű, kéttónusú fényezésére emlékeztessen. A kilincseket és a hátsó légterelőt feketére, a 18 colos könnyűfém felniket pedig sötétszürkére fényezik, ami szintén eltérés a normál GR86-osokhoz képest. De az utastér sem maradt változatlan, az AE86 negyvenedik születésnapjára emlékeztető egyedi logók jelentek meg az ajtók felső részén és a szőnyegeken. Az Alcantarával kárpitozott sportülések széleit piros bőrcsíkokkal, az ajtók közepét piros bőrbetétekkel díszítették, a váltógomb és a kormánykerék bőrborítását piros cérnával varrták, továbbá a sportosabb összhatás érdekében a menetstabilizáló rendszer gombját, a versenypályás üzemmód gombját és a klímaberendezés forgókapcsolóit ezüstről feketére változtatták.
Hirdetés
(forrás: Smarter Media)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?