Ez a világ leggyorsabban feltölthető villanyautója!

Hol gyártják a leggyorsabban feltölthető villanyautót? Hát persze, hogy Kínában!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Január elsejétől forgalmazzák Kínában a Zeekr limuzinját a 007-est, ami egy olyan villanyautó, amely rendkívül gyorsan feltölthető.

Korábban már beszámoltunk a Zeekr 007 néhány érdekességéről (ide kattints érte), most pedig kiderült róla egy újabb. Méghozzá az, hogy elképesztően gyorsan tölthető. Kétféle akkumulátor közül választhatnak az ügyfelek. Az egyik a Zeekr saját fejlesztésű, 75 kWh kapacitású lítium-vasfoszfát (LFP) egység, amely akár 688 km hatótávolságot is biztosíthat, így a vállalat állítása szerint ez a legjobb hatótávolságú LFP-akksis szedán a piacon. Ám az is fontos, hogy 15 perc alatt 500 km-re elegendő áramot tud magába szívni, persze csak olyan helyen, ahol 500 kW a töltési sebesség.
Hirdetés
A másik lehetőség a CATL 100 kWh kapacitású Qilin akkumulátora, amely drágább NMC (nikkel-mangám-kobalt) akkumulátort kap. Ennek jobb az energiasűrűsége, és akár 870 km-es hatótávolságot is tud. Ennek akkumulátora 15 perc alatt 610 kilométernyi energiát td magába szívni, ami a Zeekr szerint a legjobb érték a sorozatgyártású villanyautók között. Hab a tortán, hogy az alapára 10 millió forintnak megfelelő jüan, ezért nem csoda, hogy az elmúlt 40 nap során 51 690 darab megrendelés érkezett rá. Sőt, még az is lehet, hogy Európába is eljut ez a modell, hiszen a Geely almárkájaként az öreg kontinensen is terjeszkedik már a Zeekr.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?