Ez is tréfa, csak épp bajor: Mini lakóautó, Mini lakókocsi

Csajozók gyöngyei: lakókocsi és lakóautó Miniből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly a BMW M3 pickuppal kóstolta vevőinek humorát a BMW, idén pedig a Mini Countryman lakóautó és a Clubman mögé kötött lakókocsi érkezett humorbonbonként.

A BMW nem pihen, hiába esett vasárnapra április 1-je, a tavalyi év legviccesebb modellje, az M3 pickup bemutatása után pontosan egy évvel megmutatta a valóban érkező i8 Spydert, s a Mini kínálata sem maradt érintetlenül. Ezúttal a kempingezni szeretők kedvében kívánt járni az eredetileg angol miniautó gyártója. A teljes igényű sajtóanyagból kiderül, hogy a Clubman mögé kötött, annál mindössze 12 centiméterrel szélesebb, 300 kilogrammos, egytengelyes lakókocsiban két fekhely, víztartály, kívülről elérhető főzőfülke, TV/DVD és 230 V-os, konnektorból tölthető, de a tető napelemeiből is táplálkozó elektromos rendszer kapott helyet.
Hirdetés
Mivel a John Cooper Works verziókhoz nem opció a vonóhorog, a Mini azokra is gondolt, akik lakókocsi helyett lakóautót választanának. A Countryman tetejére vert sátrat, mely menet közben, zárt állapotában alig nagyobb egy síboxnál, kinyitva pedig kétszemélyes fekhely. A sátor megközelítéséhez egy oldalsó létra vethető be, bár a sportosabbak nyilván nélküle is be tudnak huppanni.
Arról nem írnak a bajorok, hogy mikor, milyen motorokhoz, milyen árért vezetnék be a kempingezők Mini-extráit, de az autók rendszámára pillantva hamar le is esik a tantusz: csupán egy komoly tréfát űztek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 01:25
  Permalink

  Az egyik autóm azért Honda Jazz, mert minden manőver nélkül, ha a helyzet úgy kívánja, akár két személy is megalhat benne az autó 3830 mm hosszúsága ellenére. Tehát alig hosszabb mint a szóban forgó kis mini. Ja és hogy kubela véleményére is válaszoljak, a hátsó üléssoron az utasok lába bőven elfér.

 • 2017.10.31. at 01:25
  Permalink

  Szerintem ezek helyett a faszságok helyett inkább a hátul utazóknak kellene annyi helyet csinálni minden autóban hogy elférjen az utas lába hátul is nem csak elöl!

 • 2017.10.31. at 01:25
  Permalink

  Nemcsak humor szintjén érdekes ez. Nagyon fontos lenne minden autót úgy kialakítani, hogy szükség esetén tudjon benne elfogadható módon aludni a sofőr (és utasa).

Vélemény, hozzászólás?