Ez lesz a jövőben benzinkutak helyett?

180 villanyautót lehet egyszerre tölteni Anglia legújabb töltőállomásán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatalmas villanyautó-töltőpont épült Birminghamben, 30 elektromos autót lehet egyidőben 150 kilowattal villámtölteni, miközben további 150 autónak marad normál AC töltési lehetőség.

Birminghamben, az Egyesült Királyság legnagyobb kiállítási helyszíne mellett nyílt meg az angolok legnagyobb villanyautó-töltőpontja, amely jól mutatja, hogy miként lehet egyszerre akár 180 villanyautót tölteni. A hatalmas, 20 különálló, de összeköthető kiállítóteremből álló rendezvényhelyszín és a forgalmas, M42 jelölésű autópálya indokolja ezt a hatalmas kapacitást. A 30 villámtöltő a gyorsforgalmi útról érkezőket, míg a 150 váltóáramú töltő a kiállításokra érkező villanyautósokat hivatott kiszolgálni.
Hirdetés
Jó példa ez a töltőpont tehát arra, hogy miként lehet megoldani a villanyautók tankolását a teljesen elektromos jövőben. Jelenleg még csak a hasonlóan forgalmas helyeken éri meg ehhez hasonló töltőállomásokat kialakítani, ám nem kizárt, hogy a villanyautózás további elterjedésével nálunk is felbukkanhatnak majd hasonló méretű és kapacitású villanyautó-töltők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.12. at 09:15
    Permalink

    Ez közelebb van mint gondolná az ember, itt a belvárosi kutakat kezdték el átépíteni elektromos töltővé. A benzinkutak helye évtizedekig egészségre veszélyes a talajba szivárgó vegyi anyagok miatt, így teljes rahbilitáció elég valószínűtlen, marad a töltő.

  • 2023.09.12. at 19:38
    Permalink

    Ezek az óriás villanytöltő állomások eddig elég ingerszegénynek néznek ki. Lehet megérné az amcsi óriás-benzinkutakról (Buc-ee’s) mintát venni, ha át akarják csábítani a XXI. század fogyasztóját a sötét oldalról.

Vélemény, hozzászólás?