Ezek a sportkocsik mind ócskavasak

50 lengyel művész alkotta meg ezt a néhány életnagyságú sportkocsit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy lehet egy Bugattira, vagy egy Mercedes 300 SL-re azt mondani, hogy vashulladék? Hát így! Mert sokat nem is csal az állítás, ezek a kocsik életnagyságúak, és egy roncstelepről jöttek.

Sokaknak még normális anyagokból sem sikerül összehozni élethű szupersportkocsi-replikát, egy maroknyi lengyel művésznek viszont még vashulladékból is sikerült. De még milyeneket! Arányaiban mindegyik elég jól hozza az igazit, konkrétan ugyanakkorák, és ahogy látszik is, leginkább fogaskerekekből sikerült őket összerakni. A pontos technikát nem árulták el, amennyi látszik az annyi, hogy aprólékosan, kézzel hegesztették őket össze, és nagyon találó megoldások találhatók rajtuk.
Hirdetés
Készült egy Bugatti Veyron, egy Maserati GranTurismo, egy Lamborghini Aventador és egy Mercedes 300 SL, valamint egy Fiat 500, egy csodás Pagani Zonda és egy motor is. A szélvédőnek használt rács is nagyon ötletes, de nem hiányoznak az ülések és a műszeregységek sem. Varsó mellett van most kiállítva az 50 művész által készült kisebb járműpark, nem tudni, merre mennek tovább, de érdemes lenne rengeteg helyen kiállítani őket. Egy ilyen 300 SL szobor simán megállná a helyét akár a következő Goodwood Festival of Speeden is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?