Ezek most a Használtautó.hu legfelfoghatatlanabb eladó termékei

Magánrepülő, működőképes tűzoltóautó, vagy életnagyságú mozdony kéne? A Használtautó.hu-n találsz!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Magyarország legnépszerűbb használtautós oldalának az adatbázisát böngésztük végig, hogy megtaláljuk a legfurcsább eladó tárgyakat. Szokás szerint van itt minden, mint a búcsúban, mutatjuk a legínyencebb fogásokat!

Még egyetemista koromban volt egy éjjeli szórakozásunk a barátaimmal, a Használtautó.hu rendszerében próbáltuk megtalálni a legérdekesebb eladó tárgyakat. Emlékszem a meglepődésekre, amikor utánfutóra szerelt cirkuszi kellékeket, Suzuki Swift kasznira épült, nyomott küllemű sportautóreplikákat, vagy épp kamionpótkocsivá összecsukható komplett éttermeket találtunk. Autós újságíróként eszembe jutott ez a kellemes emlék, és utánajártam, vajon most mit tartogat Magyarország legnagyobb használtautós apróhirdetéses oldalának az "egyéb" kategóriája.
Hirdetés
Ami sokaknak már nem újdonság: Sokaknak meglepő lehet, de többek között a büfékocsik és a repülőgépek is rendszeres "lakói" az adatbázisnak, most sincs ez másképp. Büfékocsik éppen ezért természetesen most is szép számmal akadtak, sok teljesen hétköznapi példány volt, a különböző ételesbódéktól az elektromos fagyiskocsikig. Ez utóbbinál rögtön a híres "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" idézet jutott eszembe, bár nem tökéletes a hasonlóság, de azért megteszi. Most komplett, teraszos étteremkamiont nem találtam eladót, de bérelhető még ilyenkor is van, ha valakinek gyors segítség kéne, amíg nem talál olyat, amit megvehetne.
Hirdetés
Repülőgépből most épp kevesebb van, szám szerint kettő. Szerencsére teljesen különböző árkategória a kettő, így jól szemléltetik, hogy mennyi minden szokott megfordulni az oldalon. Az egyik egy kétszemélyes, főként hobbirepülésre használható propelleres repülő, a másik pedig egy Cessna Citation 500 privátgép. Míg az előbbi szerény, 185 kilométeres óránkénti sebességgel hasít 95-ös benzint égetve, addig a másik a két hajtóművével akár 890 km/órára is képes. Természetesen az áruk is ennek függvényében alakul, az előbbi már 9 millióért a tiéd lehet, míg a másikért közel 40 milliót kell letenni az asztalra. Az említett cuccok, bár nem ár nem autók, közlekedési eszközök, de a kínálatban van még más is!
Hirdetés
Benzines távirányítós autó Még csak filmekben, meg számítógépes játékokban láttam ilyesmit, most viszont rábukkantam, és nem titok, hogy meg is fordult a fejemben, hogy meg kéne venni. A hirdetésnek, ami így megfogott, nem más a tárgya, mint egy benzinüzemű távirányítós autó. 26 köbcentis, kétütemű motorja 2,6 lóerőt tud, ezzel gyakorlatilag olyan, mint egy fél Babetta. Kell is az erő, hiszen igen méretes a jármű, körülbelül 85 centi hosszú és 35 centi széles, teletankolva a súlya a 10 kilót is meghaladja. Jó versenyautó lévén hátul hajt, valamint a futóművének a keménysége is állítható. Az eladó elmondása szerint a távirányítótól körülbelül 150 méterre még biztosan veszi a jelet, ha pedig mégis ennél messzebbre kerülne, akkor sem kell aggódni, mert nem szabadul el, hanem vészüzemmódba kapcsol, majd leáll. A benzinmotor mellett természetesen akkuja is van, hiszen a távirányító jelét is fognia kell, illetve a különböző szelepeket, a féket és a kormányt is elektromos motorok vezérlik. Először érdekes elképzelésnek tűnt itt keresni ilyesmit, de aztán rájöttem, hogy ennek lényegében itt a helye: voltaképp autó is, meg használt is, nemde? Működőképes tűzoltóautó A keresés során több mentőautót is találtam, ám az igazi szirénázó ínyencség szerintem jóval nagyobb termetű: rábukkantam a balástyai önkéntes tűzoltók egyik működőképes tűzoltóautójára, ami épp eladósorba került. Mivel alig volt róla információ, nem voltam rest felhívni a központjukat, ahol készséggel tájékoztattak az autó paraméterei mellett arról is, hogy miként került hozzájuk a hatalmas gép, és miért eladó. A balástyai önkéntes tűzoltók 3 évvel ezelőtt, pályázati segítséggel, üzemképtelen állapotban vásároltak két ilyen autót, az egyik fékhibás, a másik pedig motorhibás volt. Mindkettőt megcsináltatták, de végül csak az egyiket kezdték el használni, azt a mai napig használják is, ám kiderült, hogy két autóra nincs szükségük. Ellenben a frissen épült tűzoltószertárat be kellene fejezni, amihez jól jönne a felesleges autó ára: ha sikerül még a tél előtt eladni, garázskapu lesz belőle.
Hirdetés
Az autón minden mozgáshoz szükséges rész üzemképes, ugyanígy a tűzoltásra specializált felépítmény is: a gyorsbeavatkozó, a szivattyú és a tartályok is rendben vannak. Az autó összkerékhajtású, így szinte bármilyen terepen át tud jutni, hogy a lángokat a 2000 literes víztartályával megfékezze. Természetesen elektromos tüzeknél is bevethető, erre a célra külön habtartállyal rendelkezik, az is működőképes. Nem új a jármű, a küllemén látszik is a hirdetés szerint 1994-ben gyártott monstrum. Persze az sem segít a küllemén, hogy 3 éve áll, de amennyiben új helyen kerül szolgálatba, úgy amúgy is mindenképp át kell majd öltöztetni valamilyen mértékben. A hirdető állítása szerint elsősorban használatra szánják más vidéki tűzoltóságoknak, ahol jól jöhet, de igazból bárkinek eladják, aki leteszi érte az árát. Ha tehát akarsz egy működőképes tűzoltóautót a gyűjteményedbe, itt a lehetőség! Életnagyságú gőzmozdony-replika Ha még mindig játszanánk a játékot, akkor a mostani forduló győztese egyértelműen ez a kézzel készült, életnagyságú gőzmozdony-replika lenne, ami működőképes, zártszelvényből készült síneken mozog, és rendelésre akár egyedi vagonokat is készít hozzá a hirdetés feladója. Gőz helyett egy 1,3 literes Ford Ka motor hajtja, ami aszfaltszaggató sínpárfeltépő 60 lóerőt produkál. A nyomtávja 600 milliméter, teljes szélessége 1,7 méter, a súlya pedig körülbelül egy tonna, tartozik hozzá egy zártszelvényből készült, 50 méter hosszú sínpálya is, ami akármeddig bővíthető további zártszelvények felhasználásával. Természetesen ennél a hirdetésnél is felhívtam a hirdetőt, akiről kiderült: gyermekkori álma volt, hogy mozdonyvezető legyen, de nem jött össze, ezért épít házilag vonatokat. Tamás elmondta, hogy nem ez az első ilyen projektje, egy hasonló vonatot már eladott. Azt ráadásul használatra vették meg egy nagyobb tanyára, vagont is épít hozzá. Sajnos üzletszerű személyszállításra nem használható a vonat, okmányai ugyanis nincsenek, az utasok biztonságának garantálásához levizsgáztatni csak igen szigorú feltételek mellett lehet az ilyesmit. Ha tehát tűzoltóautó helyett inkább saját gőzmozdony replikát szeretnél, sínekkel, vagonokkal, mindennel az udvarodba, akkor sem kell messzire menned, a Használtautó.hu oldalán erre is találhatsz megoldást. Fontos megjegyezni, hogy az itt felsorolt termékeket nem hetek, hónapok gyűjtögetésével szedtük össze, ezek a hirdetések mind egyszerre voltak, vannak fent az oldalon. Mindig találni hasonló gyöngyszemeket, ezért érdemes lehet néha átböngészni az "egyéb" opciókat, akár csak szórakozásból is. Nem kizárt, hogy én is fogok még ilyesmit csinálni, öröm volt hallgatni a telefonban a különböző történeteket arról, hogy mi van a hirdetés és az eladó tárgy mögött. Nektek melyik eladó különlegesség a legszimpatikusabb? Esetleg tudtok olyan hirdetést, aminek itt lenne a helye, de mi elsiklottunk felette? Várjuk a reakcióitokat a kommentmezőben!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?