Ezért is könnybe lábadhatott a szemünk idén

Nemigen volt ennél nemesebb autó, illetve autós idén: egy Swift ajándékként

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ajándék autó mindig érdekes, idén viszont egy tízéves Swift sztorija volt a leginkább megható. Naná, hogy az átadásán is ott voltunk.


Még november elején számoltunk be arról a tízéves, majdnem alap Swiftről, amit tulajdonosa teljesen önzetlenül ajánlott fel egy általa kiválasztott, az autóra igencsak rászoruló család számára. Erika, a Swift első gazdája maga is mozgáskorlátozottként született, egy szerencsés műtétnek köszönhetően viszont nagyon sokat fejlődött, ma nem lehet róla megmondani első találkozásra, hogy számára az átlagosnál nehezebb a mozgás. Pedig az. Nyilván az átlagnál jobban helyén tudja kezelni a dolgokat, ezért mostani, pontosabban most már előző autójának lecserélésekor fel sem merült benne, hogy azt eladja, pedig bőven voltak ajánlatok a keveset futott Suzukira. Olyan valakinek akarta ajándékozni, akit tényleg segíteni fog az autó, úgy gondolta (nagyon helyesen), hogy a még mindig hibátlan Swift mozgássérült gyerek iskolába szállítására lenne a leghasznosabb. Saját maga tette közzé felhívását a Facebookon, ami egy közös ismerősön keresztül hozzám is elért.
Hirdetés

A Swiftről, illetve a sztoriról már bővebben beszámoltunk, de ott voltunk az autó átadásánál is. Ragaszkodtam hozzá, hogy Erika makulátlanul tiszta autót adjon át, a Lurdy Házban lévő Easy Wash Systems azonnal partner volt, azt pedig igazából csak most, a fotókból látom, hogy Erika olyan szinten nagyvonalú volt, hogy még tele is tankolta a Swiftet az átadás előtt. Nem csak az autó, mindenki ragyogott, Bogi és édesanyja, Vali egy több mint 20 éves, már abszolút cserére érett Swiftből ülhetett át a még ma is egészen frissnek kinéző, a jövőre érkező, már látott új Swifthez mérten két generációval ezelőtti Swiftbe. A fotókon látható, hogy Bogi édesanyja is bottal jár, ő is mozgáskorlátozott. Így jár dolgozni, így neveli egyedül gyermekét. Erika nyilván nem véletlenül választotta őket autójának gazdájául. De ott van a fotókon két kerekesszékes barátjuk is, egyikőjük születésétől fogva mozgáskorlátozott, másikuk a szklerózis multiplex miatt kényszerült abba felnőttként. És a fotókon mosolyognak, boldogok. Legyen mindenki az, ne csak ma, ne csak szilveszter este, hanem az új évben is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:02
    Permalink

    Jó ilyeneket olvasni, és látni az arcokat, hogy örülnek, jó helyre, jó emberekhez került. Remélem egyszer én is megtehetem, hogy ekkora értéket jó kezekbe adhassak. B.U.É.K.

Vélemény, hozzászólás?