Ezzel a pickuppal törne a “nagyok” babérjára a BYD

Először villantotta meg hamarosan érkező platósát a BYD

Akár 1000 kilométeres hatótáv sem elképzelhetetlen az idén piacra kerülő BYD pickup esetében, amelyből nem csak elektromos kivitel készül majd. Most először hivatalos fotókon a premier előtt álló újdonság.

Impozáns, narancs-kék álcafólia alatt mutatta meg a nagyvilágnak az egyelőre név nélkül futó pickupot a BYD, amely már az idei évben bemutatkozik. A fotókon túl nem közöltek sem árakat, sem műszaki adatokat, de néhány korábban kiszivárgott információ azért már akad a hivatalos infómorzsákon túl.
Hirdetés
Már korábban megerősítette a gyártó, hogy konnektoros hibrid és kizárólag villanyhajtású kivitel készül majd belőle, a Carscoops pedig azt is tudni véli, hogy előbbi 1000 kilométernél is nagyobb hatótávval érkezhet (ebből 100 kilométer lehet emissziómentes), a hajtáslánc alapját pedig egy 1,5 literes benzinmotor adhatja, ezt egészítheti ki két villanymotor, így végeredményben a platós nem meglepő módon összkerékhajtással kerülhet a piacra. Eddig egyedül az ausztrál piacra jelentették be hivatalosan, de a BYD globális modellként hivatkozik rá, így akár (Kínán kívül) még eljuthat Dél-Amerikába, Afrikába, a Közel-Keletre, vagy épp Délkelet-Ázsiába. Az európai piacról egyelőre nincs információ.
Hirdetés
Kínában már több alkalommal is lencsevégre kapták kémfotósok álcafólia nélkül a platóst, ezek alapján a frontrészen egy hatalmas BYD felirat díszíti majd a modellt, de az utastérről egyelőre ők sem tudtak érdemi felvételt készíteni. A Toyota Hilux dimenzióira hajazó pickup valamikor az év végén mutatkozhat be plug-in hibridként, míg az EV modell a jövő év elején érkezhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?