Ezzel kezdődik a Jaguar és a Land Rover átalakulása

JLR néven születik újjá a brit autógyártó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leleplezték a cég új nevéhez illő új jelvényt, egyben bejelentették, hogy megtartják a Land Rover nevet, ha nem is az eddigi szerepében.

Elég ellentmondásos véleményeket szült a korábbi döntés, amely szerint a brit gyártó dobja a Land Rover márkajelzést, helyette Range Rover, Defender, Discovery és Jaguar márkanéven kívánja tovább forgalmazni az autóit. A közönség reakciója nyomán azonban úgy döntöttek, a Land Rover jelvényét – afféle kísérő jelzésként – mégis megtartják a Range Rover, Defender és Discovery modelleken. A brit autógyártó korábban azzal indokolta a Land Rover márkanév elhagyását, hogy túl hosszú, egyben soha nem használt típusjelzéseket szült. A csúcsmodellt például Land Rover Range Rover SV Autobiography névre hallgatott, míg maguk a tulajdonosok legfeljebb annyit mondtak, hogy Range Rover SV-jük van. A cégjelzésből, ahogy ígérték, kikerül mindenféle márkajelzés, a továbbiakban a vállalat neve JLR lesz, és ehhez már új céglogót is terveztek. A hárombetűs cégnév egyébként ugyanúgy jött, ahogyan a Land Rover márka elhagyása is: az autóiparban a Jaguar Land Rovert évek óta szinte kizárólag így emlegetik, azaz a gyáriak csak alkalmazkodtak egyfajta szokásjoghoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?