Fedélzeti kamera rögzítette a moszkvai repülőgép-balesetet

Így nézett ki az autóútra futó orosz repülőgép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem állt meg a repülőtér aszfaltján, hanem a mellette lévő autóútra futott szombaton egy orosz repülőgép. A Moszkva melletti balesetet egy fedélzeti kamera az autósok szemszögéből mutatja be.

Minden csak nézőpont kérdése: balesetet szenvedni az útra kívülről csapódó törmelékek miatt kellemetlen, az alábbi képsort fedélzeti kamerával rögzítő autó sofőrje és esetleges utasai mégis szerencsével gondolhatnak vissza arra a balesetre, amelyet ők személyi sérülés nélkül úsztak meg, hiszen az autójukat áttételesen összetörő repülőgépen utazók zöme nem élte túl a katasztrófát.
A szombaton, a moszkvai Vnukovo repülőtéren történt baleset főszereplője az orosz Red Wings légitársaság Tu-204-es gépe volt, amely a csehországi Pardubicéből utasok nélkül, nyolcfős személyzettel landolt, pontosabban próbált landolni. Nem tudott megállni a leszállópályán, kicsúszott arról, és három részre szakadt. A gép orra és részben a törzse a repülőtér mellett vezető kijevi országútra csúszott ki - ez látható a felvételen, a farokrész az autóutat a reptértől elválasztó árokban maradt. A gép jobb hajtóműve kigyulladt, a tüzet fél órán belül el tudták oltani.
Hirdetés
A több televízióban is bemutatott felvételek szerint a repülőgép belül is teljesen szétroncsolódott. Miként az a videón is látható, illetve az orosz tudósítóknak szemtanúk is elmondták: csak a szerencsén múlott, hogy a repülőgép nem ütközött össze a forgalmas autóúton közlekedő autókkal. A filmen nem látszik ugyan, de a katasztrófa híréhez tartozik, hogy a személyzet egyik tagjának, aki a gép testének szétszakadásakor szabályosan kirepült a törzsből, autósok nyújtottak segítséget és szállították kórházba. Az MTI közleménye szerint az érintett országúton órákra leállították a forgalmat, amely az orosz fővárosból kivezető sávban nem sokkal a baleset után helyreállt, de Moszkvába még este is nehéz volt a bejutás.
A 8 fős személyzetből 4 azonnali, további 1 későbbi halálát okozó baleset okait még vizsgálják. Kezdetben a pilóták mulasztását említették a hírforrások, ám az MTI információi szerint az Interfax orosz hírügynökségnek egy név nélkül nyilatkozó belügyi illetékes később már azt mondta, hogy a balesetben műszaki problémák és a rossz időjárási körülmények játszhattak szerepet. Akárhogyan is legyen, az autósoknak szerencséjük volt, a repülőgépen utazóknak pedig nem, de az szintén üdvös, hogy a 210 utas szállítására képes gépen csupán a személyzet tartózkodott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?