Felfelé fut a motorgyártás Szentgotthárdon az Opelnél

Opel: három év múlva még több motor készülhet a szentgotthárdi gyárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2018-tól megszűnik a motorgyártás a bécsi Aspernben lévő Opel üzemben, ezzel párhuzamosan pedig Szentgotthárdon mind több motor készül.


Az osztrák Salzburger Nachrichten közleménye alapján a motorgyártás megszüntetése után az asperni üzem csak hajtáslánc-berendezéseket, sebességváltókat fog gyártani. Az üzemben jelenleg 1,0-1,4 literes Ecotec, illetve 1.4-es turbómotorok készülnek, dízelmotorok nem. Az asperni üzemtől a motorgyártást a korábbi terveknek megfelelően az Opel szentgotthárdi üzeme veszi majd át, az új Astra már most is csakis szentgotthárdi motorokkal készül.
Hirdetés
Az asperni gyár jelenleg az Opel legnagyobb hajtásláncgyártó üzeme. Európában a most futó Opel és Vauxhall modellek 70 százalékában van valamilyen, az asperni üzemben készült részegység. Az üzem létrejötte óta 37 millió motor és sebességváltó készült ott. Az ott dolgozó 1800 embernek nem kell tartani a munkahelyszámok csökkenésétől, mivel 2017-ben érkezik az új Opel Insignia és a harmadik generációs Meriva, ezekhez is, valamint a mostani kínálathoz is készülnek majd váltók Aspernben a motorgyártás leállítása után is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?