Felháborodott autósok firkálják az utakat?

Fogadj örökbe egy kátyút mozgalom

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú évek óta bosszantják az autósokat a kátyúk - ez lehet az oka, hogy újra életre kelt a Fogadj örökbe egy kátyút mozgalom. Most azonban útjavítás helyett valami egészen mást csinál a lakosság. Nézzük!


Újabb gyöngyszem terjed az interneten, a "Fogadj örökbe egy kátyút mozgalom". Csupán ezzel a címmel, s a csatolt képpel érkezett hozzánk egy levél, többször egymás után... Valószínűleg sokan emlékeznek még az azonos nevet viselő mozgalomra.
Jó néhány évvel ezelőtt indult egy program, amely során bárki örökbe fogadhatott egy kátyút. Ez tulajdonképpen szakszerű kátyúmentesítésről szólt, amelynek költségeit támogató magánszemélyek, cégek állták, s a számla kipengetése után az "örökbefogadó" markát egy szép oklevél ütötte. Akkor, nem tudom, milyen számban, de bizonyosan akadtak támogatók. 2011-ben azonban úgy látszik, egy kicsit másképp gondolkodik az "örökbefogadó" a kátyúk örökbefogadásáról... és a kátyúmentesítés visszatérő (el sem múló) problémájáról.
Egyébként nem ez az első eset, hogy a lakosság hasonló formában tiltakozik az úthibák miatt, a lent látható fotót például 2008-ban készítettük - és biztosan több hasonló felirat megesett már a történelemben, csak épp nem jártunk varra, fényképezőgéppel a kezünkben. Várjuk a véleményeket! Túlkapás az aszfaltfirka? Szenvedtek már balesetet, érte Önöket anyagi kár a gödrök miatt? Esetleg Önök is úgy gondolják, hogy az átlagosnál gyakrabban kell a magyar autók futóművét javítani, szomszédainknál többet költünk karbantartásra is? Mi a megoldás? Hogyan lehetne végre kátyúmentesíteni az utakat?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?