Ferde hátra cserélte puttonyát a Volvo V40

Volvo V40 képdömping

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Genfben mutatják be a Volvo új ferdehátúját, a V40 elnevezés már nem kombit jelöl, hanem a C30 ötajtós változatát hívják így.


A múlt héten kiszivárgott két képet követően most egész sorozat érkezett a prémium kompakt szegmens új versenyzőjéről, az évek során kombiból ferdehátúvá alakult Volvo V40-ről. A 4500 mm hosszú V40 alig 2 centivel rövidebb a V50 kombinál, viszont jóval hosszabb riválisainál, például a 4324 mm hosszú ötajtós 1-es BMW-nél.
Hirdetés

Jól látható, hogy az újdonság orr-részével a svédek terepjáróira, az XC60 és XC90 modellekre emlékeztet, míg utasterében hagyományos Volvo megoldásokkal találkozhatunk. Van lejtős, lebegő középkonzol, ismerősek a kezelőszervek, de a műszerek teljesen új, digitális képet mutatnak: a központi fordulatszámmérő közepén látható a sebesség kijelzése, alatta pedig a holttér-figyelő és baleset-elkerülő rendszerek jelzései - modern, de minimalista hangulatú a kijelző.
Pontos motorválasztéka egyelőre nem ismert, benzinesből 1,0 és 1,6 literes benzines, dízelből 1,6 és 2,0 literes négy- illetve öthengeres erőforrások várhatók, teljes valójában pedig a Genfi Autószalonon lesz megtekinthető az év második felében piacra kerülő típus.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?