Ferrari FF gyulladt ki Hong Kongban

Továbbra sem kímélik a lángok a Ferrarikat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán már soha nem fogja tudni levakarni magáról a Ferrari, hogy autói kigyulladásra hajlamosak, igaz, ehhez a média is hozzájárul. Mi is.


Több éves történet, hogy a Ferrarik, különösen a 458-asok kigyulladásra hajlamosak, de az első "családi" és összkerekes FF-ből is kapott már lángra néhány példány, akár Kínában, akár Németországban próbakörön, vagy Lengyelországban autópályán. Most pedig Hong Kongban. Zabálja is mindenki a lángoló Ferrarikat, amiből tényleg egy kissé sok van az eladott példányokhoz mérten - tavaly 7000 autót értékesítettek.
Miként arról a hírek szólnak, a Hong Kongban minap kigyulladt FF épp egy kétsávos alagútból hajtott ki, amikor lángra kapott. Elképzelni is rossz, hogy mi lett volna, ha néhány száz méterrel korábban csapnak fel a lángok.
Hirdetés

Így viszont senki sem sérült meg, ráadásul a tűzoltók olyan gyorsan kiértek, hogy a 6,3 literes V12-est rejtő motortérből induló tüzet még azelőtt el tudták oltani, hogy az FF egészére kiterjedt volna. A műszerfal és az utastér első része azért a lángok martaléka lett, így valószínűleg nem csak a Ferrari, a tulaj sem örömmel emlékszik a részleteiben még vizsgált tűzesetre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 09:34
  Permalink

  Igazán ragyogó!! Lehet venni a 30-40 millióra taksálható ferrari “autókat”! *
  Vennék inkább- ha lenne annyi pénzem-, egy 8-12 éves szép nagy Volvo, vagy Lexus sedan kocsit, de akár még egy jó Mitsubishit is… Erősek, majd, hogy nem elnyűhetetlenek, jó az útfekvésük, tekintélyt parancsolók,
  ááh ja, és nem gyulladnak ki.
  Aki, ahogy érzi… U.i.: – Persze aki nagyon rakni akarja magát inkább vegyen Maseratit, arról még hihető is, hogy remek autó.

Vélemény, hozzászólás?