Ferrarikat rajzolt, most a legbiztonságosabb gyerekülést tervezi

Frank Stepehenson és a babyark egy szénszálas műanyagból és acélból álló gyerekülést mutatott be

Acél és szénszál nem annyira meglepő egy gyerekülésben, na de az okostelefonnal kommunikáló szenzoroknak van értelme? Frank Stephenson és a babyark szerint igen.

Autók iránti rajongásunkat bizonyára legtöbben szeretnénk átadni a következő generációnak, de tény, hogy csak akkor lesznek jövőbeli autómániások, ha a mai gyerekek biztonságban felnőnek. Egy fanatikus, önjelölt utcai pilóta pedig még valószínűbb, hogy már kicsi korától megismerteti utódjával a dinamikus kanyarvételt, tehát egyáltalán nem mindegy, mennyire van biztonságban az apróság az utastérben. Egy jó gyerekülés életet menthet, ráadásul ha még Frank Stephenson is tervezte, akkor azt a sztorit is előadhatjuk az ismerőseinknek, hogy ugyanazon személy keze munkája védi gyermek utasainkat, mint aki a Ferrari F430, a 612 Scaglietti, a McLaren P1 vagy a Maserati GranTurismo rajzolásában is részt vett.
Hirdetés
A babyark nevű cég azonos nevű vadonatúj gyermekülésének dizájnját Frank Stephensonra bízták, bár a tárgy rendeltetése nyilván jelentősen korlátozza az alkotói szabadságot. Anyaghasználatában, színvilágában és főbb vonalaiban ettől függetlenül egy elegáns bébiülést terveztek, de a babyark legfőbb erénye funkcionalitásában rejlik. A gyártó szerint ez a világ legbiztonságosabb gyermekülése, ami több, eddig nem látott részlet eredménye. Például szénszálas műanyag vázra épül, melynek formáját az egyszerű, de nagyszerű tojásról mintázták, ami köztudottan az egyik legjobb alakzat, ha a külső hatások egyenletes elosztásáról és így a deformálódás megelőzéséről van szó. Lengéscsillapítóról is beszélhetünk, ami bizony ritkán kerül szóba egy gyermekülésnél - bár igazság szerint itt nem a hagyományos értelemben vett szerepet töltik be az acél rugók. Az ülés talapzatába épített szerkezet az ülés és benne a baba hirtelen előre dőlését lassítja le, például ha vészfékezésre vagy akár frontális ütközésre kerül sor. A babyark leginnovatívabb jellemzője viszont a digitális kommunikációra való képessége. Egy okostelefonos alkalmazás először nem tűnik túl hasznosnak egy gyermekülés esetében, ám a babyarkban 14 szenzor van, ami folyamatosan monitorozza az ülés helyzetét. Így például értesítést tud küldeni a telefonra, ha nem megfelelően van rögzítve, vagy ha a gyermek nincs becsatolva - sőt, egy esetleges ütközés után azt is jelzi, biztonságosan használható állapotban maradt-e még a rugószerkezet. Mindezt figyelembe véve nem nehéz elhinni, hogy tényleg ez a legbiztonságosabb gyermekülés, de a fentiek után az is könnyen valószínűsíthető, hogy a legtöbben sajnos nem engedhetik meg maguknak ezt a terméket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?