Ferrarikat rajzolt, most a legbiztonságosabb gyerekülést tervezi

Frank Stepehenson és a babyark egy szénszálas műanyagból és acélból álló gyerekülést mutatott be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Acél és szénszál nem annyira meglepő egy gyerekülésben, na de az okostelefonnal kommunikáló szenzoroknak van értelme? Frank Stephenson és a babyark szerint igen.

Autók iránti rajongásunkat bizonyára legtöbben szeretnénk átadni a következő generációnak, de tény, hogy csak akkor lesznek jövőbeli autómániások, ha a mai gyerekek biztonságban felnőnek. Egy fanatikus, önjelölt utcai pilóta pedig még valószínűbb, hogy már kicsi korától megismerteti utódjával a dinamikus kanyarvételt, tehát egyáltalán nem mindegy, mennyire van biztonságban az apróság az utastérben. Egy jó gyerekülés életet menthet, ráadásul ha még Frank Stephenson is tervezte, akkor azt a sztorit is előadhatjuk az ismerőseinknek, hogy ugyanazon személy keze munkája védi gyermek utasainkat, mint aki a Ferrari F430, a 612 Scaglietti, a McLaren P1 vagy a Maserati GranTurismo rajzolásában is részt vett.
Hirdetés
A babyark nevű cég azonos nevű vadonatúj gyermekülésének dizájnját Frank Stephensonra bízták, bár a tárgy rendeltetése nyilván jelentősen korlátozza az alkotói szabadságot. Anyaghasználatában, színvilágában és főbb vonalaiban ettől függetlenül egy elegáns bébiülést terveztek, de a babyark legfőbb erénye funkcionalitásában rejlik. A gyártó szerint ez a világ legbiztonságosabb gyermekülése, ami több, eddig nem látott részlet eredménye. Például szénszálas műanyag vázra épül, melynek formáját az egyszerű, de nagyszerű tojásról mintázták, ami köztudottan az egyik legjobb alakzat, ha a külső hatások egyenletes elosztásáról és így a deformálódás megelőzéséről van szó. Lengéscsillapítóról is beszélhetünk, ami bizony ritkán kerül szóba egy gyermekülésnél - bár igazság szerint itt nem a hagyományos értelemben vett szerepet töltik be az acél rugók. Az ülés talapzatába épített szerkezet az ülés és benne a baba hirtelen előre dőlését lassítja le, például ha vészfékezésre vagy akár frontális ütközésre kerül sor. A babyark leginnovatívabb jellemzője viszont a digitális kommunikációra való képessége. Egy okostelefonos alkalmazás először nem tűnik túl hasznosnak egy gyermekülés esetében, ám a babyarkban 14 szenzor van, ami folyamatosan monitorozza az ülés helyzetét. Így például értesítést tud küldeni a telefonra, ha nem megfelelően van rögzítve, vagy ha a gyermek nincs becsatolva - sőt, egy esetleges ütközés után azt is jelzi, biztonságosan használható állapotban maradt-e még a rugószerkezet. Mindezt figyelembe véve nem nehéz elhinni, hogy tényleg ez a legbiztonságosabb gyermekülés, de a fentiek után az is könnyen valószínűsíthető, hogy a legtöbben sajnos nem engedhetik meg maguknak ezt a terméket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?