Ferrarit tapostak el a Fülöp-szigeteken

Folytatódik a Fülöp-szigeteki horror, de most csak egy autóval. Fogy a készlet?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különösen barbár módon szabadulnak meg a Fülöp-szigeteken az illegálisan behozott autóktól. A demonstráció most folytatódott, de csak egyetlen autóval, hogy-hogy nem többel?


Hónapok óta járják a világ szinte minden csatornáját azok a fotók és videók, melyek a Fülöp-szigeteken készültek. A felvételeken eddig azt láthattuk, ahogy buldózerrel nagyértékű és néhány példány esetében ritka autókat tipornak el buldózerrel barbár módon. Az ok egyszerű, mint maga a megoldás, a helyi kormány nem nézi jó szemmel és főleg tétlenül, ha nagyértékű járműveket visznek az országba alkatrészként dokumentálva, megkerülve ezzel a vámot és a vonatkozó adókat. Most újra lecsapott a buldózer, de van egy elég lényeges változás.
Hirdetés
Egyetlen autót zúztak össze a helyi sajtó kamerái előtt, a történetre pedig a Jalopnik akadt rá a Philippine Star Facebook oldalán. Habár csak egy autót tapostak össze, az mégis elég látványosra sikerült, mivel egy világoskék Ferrari 360 Modena Spider volt az áldozat. A könnyen mozdítható alkatrészei már nem voltak rajta, hiányoznak az ajtók, a motorháztető, csomagtérfedél, fényszórók. Mégpedig azért, mert szintén alkatrészként érkezett az országba, a hivatalos papírok szerint egy már bent lévő autóhoz donorautónak. Nem ment át a vizsgálaton, ám a hiányzó alkatrészek nem voltak mellette. A kormány ezzel a barbár megoldással szeretné nyomatékosítani, hogy nem tűri a fekete importot és ahelyett, hogy az autókat külföldön elárvereznék, hasznot szerezve ezzel az államnak, inkább megsemmisítik őket. Nem biztos, hogy a legokosabb döntés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?