Feszültség a WestEnd tetején, érdemes kimenni!

Szenzációsan érdekes a WestEnd tetejére szervezett elektromobilitási nap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazánkba érkezett az eTour Europe villanyautó-verseny, a nevezőket és az érdeklődőket hazai elektromobilitási nap várta, illetve várja még a nap végéig.


Miként arról már tegnap írtunk, ma érkezett hazánkba az eTour Europe villanyautó-verseny. Picivel higgadtabb és barátságosabb az emissziómentes autózást hirdető verseny, mint a csütörtökön érkezett Gumball 3000. A 9 nap alatt 9 országot és fővárost végigjáró mindössze 16 autóból álló (két magyar autót is tartalmazó) mezőny célja nem kevesebb, mint 1000 villanyautó megmozgatása Európában. Meg persze annak bebizonyítása, hogy a villanyautózás már hosszabb távú túrákhoz is abszolút élhető alternatíva.
Hirdetés

Minden fővárosban összerántották a villanyautózással, illetve az elektromobilitással foglalkozókat, de az egyik versenyző szerint messze a hazai rendezvény a legjelentősebb. A villanyautók számára nemcsak ingyenes töltést, hanem töltéstől függetlenül napi 4 óra ingyenes parkolást is adó WestEnd City Center tetőkertjében megrendezett hazai elektromosautó-találkozót az ELMŰ és a Magyar Elektromobilitás Szövetség rendezte az eTour Europe kapcsán.
Tényleg minden látható, ami ma az elektromobilitást jelenti hazánkban. Például az Evopro elektromos autóbusza, amiből már 20 példányt is rendelt a BKK, s ami már ma is jár a 16-os vonalán. De természetesen kint van a Nissan is, konkrétan az általunk is tesztelt Leafet bárki kipróbálhatja, megtekinthető az e-NV200 furgon, láthatók az Evopro legújabb villanyautó-töltői, amelyek elsősorban a verseny résztvevőit várják. Van továbbá elektromos Segway-szerűség, roller, gördeszka, drón is. Villanyautót még a gyerekek is vezethetnek most, a Groupama Tanpálya Miniring villanyautóit. 18 óráig mindenkit várnak még a WestEnd tetején. A rendezvény ingyenes, a parkolás persze csak villanyautóval az.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:22
    Permalink

    Varga Misi nem volt kint röhögni egy jót mondjuk egy 27% ÁFA feliratú pólóban és egy feltartott középső ujjat ábrázoló matricával a hátán?

Vélemény, hozzászólás?