Folyamatosan jelentenek a mindent látó Toyoták

SIM-kártyával szereli fel autóit a Toyota (is)

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy beépített modul képessé teszi a járműveket, hogy azok a világ bármely pontjáról képesek legyenek kapcsolatba lépni a Toyota központjával.


Egyelőre csak az észak-amerikai és a japán piacon tervezi bevezetni a Toyota az új megoldást, ám ezeken a területeken 2020-ra szinte az összes autójukban ott lesz az eSIM kártya. A KDDI telekommunikációs vállalattal együttműködve fejlesztették a rendszert, amely világszerte képessé teszi a járműveket a ommunikációra. Ez a megoldás egyébként nem kizárólag a tulajdonosok kényelmét és szórakozását szolgálja majd, hiszen a Toyota rengeteg hasznos információhoz jut majd. Az autók képesek lesznek megosztani a központtal a helyzetüket, a futásteljesítményüket, a biztonsági rendszerek működésének és az esetleges meghibásodásoknak az adatait is.
Az adatokat a Toyota a termékeik minőségének javítására szeretné felhasználni. A távolból megállapítható lesz például, hogy bizonyos hibajelenségek milyen futásteljesítményt követően jelentkeznek, látják majd, hogy mikor lépnek működésbe a blokkolásgátló vagy menetstabilizáló rendszerek. Ugyanakkor az esetleges visszahívások koordinálásában is segítséget nyújt a rendszer, hiszen pontosan megállapítható, hogy az érintett autók merre találhatók.
Hirdetés

A Lexus már most is a KDDI eszközeit alkalmazza, így az együttműködés kiterjesztése a várakozások szerint gyors és zökkenőmentes eredményeket hozhat a távdiagnosztizálás területén is. A fejlesztés egyelőre az észak-amerikai és japán piacokon eladott járműveket – évente mintegy négymillió gépkocsit – érinti, ám valószínűleg más piacokon is megjelennek majd. Egyelőre még nem tudni, hogy a mobil adatátviteli képességet az ügyfélszolgáltatások, például a fedélzeti wifi vagy épp a felhő alapú navigációs adatbázis eléréséhez is fel kívánja-e használni a Toyota, de a lehetőség így már adott lesz.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?