Frissült a BMW 3-as sorozat, de nyugi, nem lettek óriási veséi

A ráncfelvarrások szokásos trükkjeit vetette be a BMW a friss 3-ason

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megtartotta a BMW a 3-as sorozat megszokott stílusjegyeit, szóval csak kicsik a változások kívül. Bent hasonló a helyzet a formát tekintve, de a digitalizációval nem akartak lemaradni.

Miután az X7 arca jelentősen megváltozott, illetve az új 7-es sorozat is sokkolta a BMW rajongótáborát, a klasszikus vonalak kedvelői kezdhettek aggódni a 3-as sorozat frissítése kapcsán. Ám a bajor márkánál csak nagyon óvatosan nyúltak a középkategóriás modellhez. Az apróbb formai változások mellett új színeket és könnyűfém keréktárcsákat hozott a ráncfelvarrás. Elöl a fényszórók vonalának módosítása a legfeltűnőbb. Eltűnt a kis „bevágás” a tompított és a távolsági fények között, valamint a lámpatestek belsejében is változott a fények rajzolata. Nem maradtak érintetlenek a vesék sem, de a változás alig észrevehető: dupla sávos rácsozást kapott, és kicsit módosultak a kontúrjai. Átrajzolták az első és a hátsó lökhárítókat is, kicsit élesebbek, sportosabbak az új formával, a fekete díszbetétek pedig a szériafelszereltség részévé váltak, az alumínium-szatén külső díszítés viszont opcionálissá. Érdemes még megemlíteni, hogy az M340i és az M340i xDrive egyedi megjelenést kapnak, méhsejtmintás vesékkel, trapéz alakú kipufogóvégekkel és hátsó légterelővel. Ráadásul a BMW M GmbH 50. évfordulója alkalmából a BMW Motorsport klasszikus dizájnú kerekei is elérhetőek lesznek.
Hirdetés
Bent megjelent a hajlított képernyő a középkonzolon és a sofőr előtt. A digitális műszeregység 12,3 colos, míg az infotianment érintőképernyője 14,9 colosra nőtt. Emellett megjelent az iDrive 8 operációs rendszer, javítottak a beszédfelismerésen, így most már az ablakokat, a napfénytetőt és a klímaberendezést is lehet hangvezérléssel irányítani. Motorfronton viszont nincs változás, ám ez egyáltalán nem baj, hiszen benzin, dízel és hibrid hajtásláncok széles választéka áll a vásárlók rendelkezésére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?