Frissült a Porsche Taycan: a 918 Spydernél is erősebb lett

2,4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára a Porsche villanyautója

Az új Taycan kívül nem sokat változott, a teljesítményén viszont sokat reszeltek. Immáron a villanyautó csúcsváltozata számít minden idők legerősebb utcai Porschéjának.

Ahogyan az a Porsche háza táján lenni szokott kívül nem sokat változott a Taycan a frissítéssel, a lemezek alatt viszont rengeteg módosítást eszközöltek. A németek úgy tűnik nem szívesen mondanak le a leggyorsabb elektromos szedán címről, hiszen a csúcsváltozat immár 938 lóerőt kínál a rajtautomatika használatával, ezzel a Taycan Turbo S a világ legerősebb utcai Porschéja lesz - viszonyításképpen a márka hiperautója, a 918 Spyder 887 lovat tud. A megnövelt teljesítmény hozza magával a jobb 0-100-as értéket is, amely a korábbi verzióhoz képes 0,6 másodperccel jobb, hiszen mindössze 2,3 szekundum alatt ugorja meg.
Hirdetés
A korábbi Taycanokat számos kritika érte a hatótáv miatt, a Porsche pedig komolyan vette a problémát, és 35 százalékkal növelni tudta, amely így már a WLTP ciklus szerint 678 kilométeres a sima Taycan esetében. A töltés kérdéskörében is jelentőset lépett előre a márka első villanyautója, hiszen 10-ről 80 százalékra mindössze 18 perc alatt fel lehet tölteni, ez részben annak is köszönhető, hogy immár 320 kilowattal is képes az energiát felvenni a rendszer. Az akkumulátor esetében is egy nagyobb telepet kínálnak, hiszen a korábbi 93 kilowattórás helyett immár egy 105-ös kerül az autóba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?