Furgon – Aston Martin orral, 3,3 l/100 km étvággyal

Kategóriája legtakarékosabbja a Ford Fiesta Van

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Áruszállító, ami csupán 3,3 litert kér 100 kilométerre? Ráadásul Aston Martinra hajazó orral? Létezik, ez az új Ford Fiesta Van.

A december elején próbált új, aston martinos orrú Fiesta után annak áruszállító, Van verziója is megújult. Nem csupán formai frissítést kapott a Ford népszerű, legkisebb áruszállítója, hanem motorpalettája is mutat újdonságokat. Az 1 köbméteres, 1,3 hosszúságú, masszív gumiszőnyeggel borított padlójú rakteret kínáló Fiesta Van kétüléses városi szaladgálóban is megjelenik a B-Maxból és a friss Fiestából ismert 1,5 literes, 75 lóerős TDCi turbódízelmotor, mely 3,7 l/100 km vegyes fogyasztásával aszkéta módon viszi terheit.
Futóműültetés, 17 colos felni egyaránt választható a Fiesta Vanhez is, az áruszállító így sportossá vagy épp fokozottan étvágytalanná is tehető. Az ECONetic verzió az 1,6 literes, 95 lóerős verzióra épül - a már említett - futóműültetéssel, Stop-Start rendszerrel, padlóburkolattal és egyedi dísztárcsákat, valamint csekély gördülési ellenállású abroncsokat hordó felnikkel, s általuk a kategória legkedvezőbbjének számító, hibrideket idézőn 3,3 l/100 km vegyes fogyasztási értékkel, 87 g/km CO2 emisszióval. Ha valaki nem szeretne dízelt, például mert csupán rövid távokat és azokat sem gyakorta megy, továbbra is kérheti 1,25 literes, 82 lóerős benzinessel is Fiesta Vanjét, ám ennek fogyasztáscsökkentéséről nem szól a Ford.
Hirdetés

A Fiesta Van ráadásul nem csupán aszkéta, hanem egyedien jól felszerelt is lehet, elérhető hozzá a Ford programozható MyKey rendszere, mely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy sofőrjeiket biztonságosabb vezetésre és kisebb mérvű kockázatvállalásra ösztönözzék - magyarán a főnök megmondhatja, hogy munkása hallgathat-e rádiót, túlléphet-e egy meghatározott tempót. Választható lesz továbbá az Active City Stop városi koccanásgátló és az okostelefonokat az autóval összekötő Sync rendszer is, mely baleset esetén automatikusan, az autó koordinátáit is közölve hív segítséget a telefonon keresztül.
Az új Fiesta Van januárban várható a hazai szalonokba, alapára nem ígérkezik a mostaninál (nettó 2,6 millió forint) magasabbnak, s vélhetően az új, a korábbi 1,4 literest váltó, annál 10 százalékkal szerényebb étvágyú 1,5-ös dízel is 3 millió forint alatt megcsíphető lesz - áfa és kedvezmény nélkül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 09:26
    Permalink

    [url]http://www.just-auto.com/news/new-diesel-engine-for-ford-global-small-suv_id126708.aspx[/url]
    Ha megbízható a just-auto.com, akkor elvileg az 1.6-osból reszelték le, de (nem is ez számít,) mindenesetre saját fejlesztés. (bár ha encore-t kérdezed nem az, mert mindenki a fiat dieseleket másolja, de mind1)

Vélemény, hozzászólás?