Gúnyolódhatunk, de 588 milliót ért az első új Supra

Ekkorát senki nem tévedhet, az új Toyota Supráért őrülten sokat fizettek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az utóbbi idők legnagyobb összegét fizették ki új autóért aukción, az új Supra első példánya 2,1 millió dollárt ért valakinek. Mégsem gáz, hogy BMW?


Szélsőséges vélemények veszik körül az új Toyota Suprát, a japán sportautót vagy imádják, vagy nagyon nem szimpatikus az, hogy a lemezek alatt nem valódi japán technikát találunk. A hazai kommentek sem épp pozitívak, a fogadtatás sajnos nem úgy sült el, ahogy azt tervezték, vagy mégis? Szerencsére nem mindenhol gondolják úgy, hogy ciki a BMW technika, ugyanis valaki őrült árat fizetett a legelső legyártott GR Supráért, egészen pontosan 2,1 millió dollárt, vagyis 588 millió forintot és a Barrett-Jackson aukcióján nem ő volt az egyetlen, aki meg akarta szerezni.
Hirdetés

Csak viszonyításként, pár nappal korábban az új Shelby GT500 legelső darabjáért 1,1 milliót, a Corvette Carbon 65 Edition első darabjáért 1,4 milliót, a pápa Huracánjáért pedig egymillió dollárnak megfelelő összeget fizettek, szóval messze az új Supra viszi most a prímet az új autók között. A legelső példány matt szürke fényezése, fekete felnijei és piros tükrei, valamint utastere miatt is érdekes összeállítás, de a műszerfalat Akio Toyoda személyesen írta alá, valamint egy motorburkolatot is szignózott, amit vagy beszerelve, vagy bekeretezve kaphat meg a tulajdonos, ahogy éppen kívánja. Járt mellé még egy komplett pályabérlet, valamint exkluzív lehetőségek, mint például a felvezető autó vezetése Nascar futamon és egy kis élményautózás egy profi pilóta, Michael Curtis Waltrip mellett. A befolyt összeget persze nem tartja meg a Toyota, jótékony célokra ajánlották fel, a szívroham és stroke ellen küzdő American Heart Association (AHA) szervezetet, illetve a veteránok és családjaik megsegítésére létrehozott Bob Woodruff Alapítványt támogatták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?