Gyártásra kész a Xiaomi első autója, mutatjuk a részleteket

Nem aprózta el a Xiaomi, rögtön egy ötméteres szedánnal lépnek piacra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ismert név könnyen sikert hozhat, de rengeteg erős konkurenssel kell szembenéznie a telefongyártó első autójának, ami közel 700 lóerős teljesítménnyel is kérhető.

Nemrég számoltunk be a Xiaomi újdonságának még nem szériaérett változatról, ezúttal viszont már a paraméterek is napvilágra kerültek. Az akkor még MS11 néven emlegetett autó új típusjelzést kapott, a telefongyártó első járműve a Xiaomi SU7 lett. A forma nem változott érdemben a kiszivárgott képekhez képest, maradt a lapos orr, a viszonylag nagy fényszóró és a letisztult forma. Az ívelt géptető és a kinyíló hátsó légterelő a maga nemében egész vonzóvá teszi az autót. Az SU7 alapáron csak hátul hajt, az egyetlen villanymotor 299 lóerőt termel, az akkukat a BYD szállítja. Az erősebb kivitel összkerekes és 673 lóerős, a CATL akkuk két villanymotort táplálnak, összesen 673 lóerővel gazdálkodhat a sofőr. A gyengébb verzió 1980 kilogrammot nyom, a kétmotoros mind a 2205 kilója akár 265 km/h-val is száguldhat. A hosszúság 4997 milliméter, a szélesség 1963, amihez meglepően alacsony magasság társul, mindössze 145,5 centire van az autó teteje a földtől.
Hirdetés
A szélvédő felett LIDAR (lézer alapú távérzékelő) pásztázza a környezetet, a B-oszlopon lévő kamera vélhetően az arcfelismerőhöz tartozik, illetve automatikus útdíj fizetésre is képes az SU7. A fedélzeti rendszer természetesen saját fejlesztésű, a HyperOS telefonok és autók operációs rendszereként is használható. A Xiaomi egyelőre nem épített gyárat, az autók a BIAC pekingi üzeméből gördülnek ki. A szériaérett modellek decembertől készülnek, az első kulcsátadásra februárban lehet számítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?