Hajó a diákok által szétbontott luxus SUV-ból

Vízre száll az Infiniti QX56

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Infiniti QX56 stílusában épített hajót a terepjáró motorja hajtja.


Kikötőkben és környékükön egyáltalán nem fura látvány a behemót méretű Infiniti QX56: amellett, hogy rendkívül gazdagon felszerelt, kiemelkedően kényelmes autó, 5,6 literes 400 lóerős V8-as motorjának köszönhetően igavonó járműként is kiválóan megállja helyét. Akár 3800 kg-os tömeget is elvontat, nem csoda, hogy az Infiniti mérnökeinek a fejéből kipattant az ötlet, hogy megpróbálhatnák a nyúllal vitetni a vadászpuskát, azaz építeni egy hajót a QX56 stílusában, annak 560 Nm-es motorját felhasználva a vízi jármű hajtására.
A hajó bőrkárpitozású ülésein kívül a NavWeather szolgáltatással felszerelt XM műholdas rádiórendszer, a Bose hangszórók és az Infiniti védjegynek számító analóg óra biztosítják a QX-es hangulatot. A projekt egyelőre az elején jár, már megrajzolták a hajó terveit, és két amerikai középiskola diákjainak közreműködésével kiszerelték a QX motorját, és megkezdték felkészítését a vízi üzemre. Az autó maradékát autóipari oktatásban fogják a jövőben hasznosítani.
A hajóépítés folyamatosan nyomon követhető lesz a facebook.com/infiniti és a twitter.com/infinitinews oldalakon, ahol az olvasók saját ötleteiket is elküldhetik azzal kapcsolatban, hogy mi legyen az Infiniti-hajó neve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?