Halálos baleset a cseh ralin

Nézők közé csapódott egy Subaru Impreza a Barum Rally-n

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem először és sajnos vélhetően nem utoljára, a nézők a pálya bukóteréből követték figyelemmel a ralit. Egy cseh szurkoló életét vesztette, továbbá egy magyar drukker is megsérült.

Sajnálatos, de nem egyedi eset történt a vasárnapi Barum Rally-n Csehországban. Újabb baleset, amiből tanulni kellene, a nézőknek és a versenyszervezőknek egyaránt. A látványért nem érdemes kockáztatni, pláne éltet kockáztatni. Láttunk már nézők közé, akár szerencsésen, látványosan eső raliautót is, most viszont nem ilyennel van dolgunk.
Kisebbik baj, hogy nincs látványos, csak távoli felvétel arról, amint a Subaru Impreza, mintegy 160 km/órás sebességgel megcsúszott a pályán és keresztbe fordult. Tehetetlenségi erejétől persze haladt volna tovább egyenesen, ám kerekei már nem arra forogtak. Következett a borulás és a nézők közé bukfencezés. Egy cseh rali-barát életét vesztette, egy magyar szurkoló pedig - ilyen esetben szerencsére - csak könnyebb sérüléseket szenvedett.
Hirdetés
Nem csak a balesetveszély miatt nem ajánlott a pályához túl közel állni, a versenyzőket is zavarja, ha látják, hogy a pálya bukóterében nézők ácsorognak. Tribün híján a terepversenyeken annak megfelelő dombokat érdemes keresni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 18:10
    Permalink

    gratulálok. pont a dombon álltunk és nem a pálya szélén,mert akkor nem kellett volna ugrani a dombról.azért senki se gondolta azt,hogy egy 2.5 méteres magas dombra fel mászik az autó.

Vélemény, hozzászólás?