Hamarosan egy szedánnal bővülhet a Toyota GR család

Rövidesen bemutatkozhat a japánok ötödik GR modellje is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egybehangzó lapértesülések szerint készül az új GR modell, a japán szaklapok szerint egy szedán lesz a befutó, méghozzá a Corolla vagy a Camry képében.

Egymást érik a Toyota bemutatói a sportszegmensben, így talán nem meglepő a hír, hogy a japánok versenycsapata, a Gazoo Racing már a következő GR kiadást faragja. A sort néhány éve a márka ikonikussá vált modelljének felélesztésével kezdték, az általunk több ízben is tesztelt GR Suprával, majd következett a GR Yaris- mely szintén tiszteletét tette nálunk- aztán jött a GR86, majd nemrégiben éppen április elsején hullt le a lepel a GR Corolláról. A két kupé és a két ferdehátú modell után ezúttal minden bizonnyal egy szedán érkezhet a GR modellcsaládba.
Hirdetés
A legkézenfekvőbb megoldás talán a GR Camry elkészítése lenne, hiszen a Camry már jelenleg is rendelkezik egy TRD kivitellel, mely az alapváltozathoz képest komolyabb aerodinamikai csomaggal érkezik, merevített karosszériát, erősebb fékeket és ültetett futóművet kapott, de a 2,5 literes motor nem feltétlenül alkalmas sportos vezetésre, inkább hosszabb túrákra tervezte a gyártó, így az erőforrás mindenképpen fejlesztésre szorulna. A Corolla szintén egy logikus választás lehetne, hiszen sokan kedvelik a szedán alapváltozatát is, némi fejlesztéssel pedig könnyedén egy sportos, mégis prémium hatású autót készíthetne a Gazoo Racing a lépcsős hátú modellből, igaz GR Corollaként nem hozhatják forgalomba, hiszen az már létezik ferdehátú kivitelben.
Hirdetés
Természetesen más típusok sem zárhatóak ki teljes mértékben, így érdemes az alternatívákról is beszélni. Elég extrém megoldás lehet, de akár a Mirai is szerepel az alternatívák között, mely szintén a szedán szegmensben helyezkedik el, de hidrogén üzemanyagcellás hajtása miatt valószínű nem túl sok példány kelne el belőle. Szintén említés szintjén érdemes beszélni a terepjárókról is, hiszen akár SUV modell is lehet az új GR modell, bár meglehetősen kicsi a valószínűsége, de nem először húzna váratlant a Toyota.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?