Hatalmasat csökken a benzin nagykereskedelmi ára

Újabb komoly ármérséklés következik az üzemanyagok nagykereskedelmi árnál

Bár november közepe óta maximalizált áron tankolhatunk normál benzint és gázolajt, megeshet, hogy e héttől még olcsóbban tölthetjük meg autónkat.

A novemberben szárnyaló piaci árak miatt a kormány november 15-től három hónapra literenkénti 480 forintban maximalizálta a 95-ös benzin és a normál gázolaj árát. Múlt héten azonban a kedvezőbb világpiaci árak alapján hazánkban is 11 forinttal apadt a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, most pedig újabb csökkenés következik. A Holtankoljak.hu értesülései szerint a 95-ös benzin ára újabb 15 (!), a gázolajé 10 forinttal csökken szerdán. Azt még nem tudni, pontosabban leginkább a töltőállomásokon múlik, hogy a kedvezőbb beszerzési árak alapján csökkentik-e a kútoszlopokra kiírt összeget, vagy marad a maximalizált ár. Mivel azonban már most is akad néhány olyan hely, jellemzően a diszkont töltőállomások, ahol a hatósági árnál olcsóbban tankolhatunk (hiszen ezt nem tiltja a rendelet), a hét közepétől vélhetően még több helyen, még jelentősebben 480 forint alatti árakat is megcsíphetünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?