Hátborzongató végeredménye lett az E46-os BMW veteránosításának

Szerencsétlen BMW-t a negyvenes évek stílusában álmodták újra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A modern autók öregítése általában ízléstelenségbe torkollik, a Compact BMW pedig ennek az egyik legékesebb példája.

Youngtimer koruvá érett az E46, a széria “rút kiskacsája”, a háromajtós Compact is egyre keresettebb. Az érdekes formavilág már nem is annyira extrém, ha néhány mai BMW-hez viszonyítjuk az egyes sorozat elődjét. A viszonylag ritka modell nagyobb motoros változatainak ára elkezdett felfelé kúszni, főleg ha az adott példány mentes a házi tuningtól. Az ízlésficam legújabb szinonímája lehetne ez az ukrán rendszámú hármas BMW, amelyet egy negyvenes években gyártott Cadillac mintájára alakították át. Az akkori autókra jellemző géptetőt eszkábáltak az eredeti közepére, a két vese helyett egy magas krómozott hűtőrácson át lélegzik a BMW. A mester a dupla lökhárítóban hitt, ezért a műanyag elemekre elöl-hátul króm ütközőket szereltek, erre csavarozták fel a régi stílusú fényszórókat.
Hirdetés
A legkisebb E46-os hátul sem maradhatott archaizáló elemek nélkül, a már említett lökhárító fölé egy pótkeréktartót rögzítettek. A művészt a viszonylag kicsi függőleges felület és a légterelő sem tudta megállítani, minden nehézséget áthidalva sikerült a műtét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?