Hazánkba is jönnek az elektromos Renault-k. De vajon mikor?

Talán már idén, de januártól szinte biztosan kaphatók a Renault villanyautói

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan a Zoe és a Kangoo Z.E. is megjelenik hazánkban, a Fluence viszont más piacokon is, így EV kivitelben is eltűnik a palettáról. A Twizy esetén a jogszabályi háttérre is várni kell.

Ahogy a Volkswagen, a Peugeot/Citroën, a Kia és a Nissan esetében jelentős árcsökkenést, úgy az egyik legszélesebb villanyautó-palettával rendelkező Renault esetében a hazai megjelenés tervét hozta az állami támogatás bejelentése. Hogy a tervből mikorra lesz valóság, az egyelőre kérdés. A leginkább ígéretes Zoe talán már e hónapban, legkésőbb januárban rendelhető lesz. Utána érkezik majd a Kangoo Z.E., a mókás Twizy pedig csak a hazai jogszabályi háttér tisztázását követően.
Hirdetés
Egyedül a Fluence EV nem szerepel majd a kínálatban, de nem csak nálunk, hanem máshol sem. A Megane Grandcoupé bemutatásával ugyanis a Fluence teljesen eltűnik, vagyis dízel és benzinmotorral sem érhető el. További újdonság, hogy állítólag a jövőben 22 kW-os töltővel kínálják a villanymotoros Renault-kat, sőt, CCS-töltővel képesek lesznek 100 kW-os töltésre is. Így már csak az a kérdés, hogy mennyiért kínálja majd a Renault az immár akár 400 kilométeres hatótávolságot is ígérő Zoét és társait. Hamarosan ezt is megtudhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 01:01
  Permalink

  A jogi háttér mit takar egyébként az esetében? Elektromos mopedautó elvileg létezik, sőt abban a Pulival úttörők is voltunk a keleti blokkban.

 • 2017.10.28. at 01:01
  Permalink

  A Twizy nem tudom mennyire használható itthon mert, hogy finoman fogalmazzak egy kicsit szellős. Itthon meg nincs mindig 30 fok így kicsit korlátozottá válik a használhatósága. Ahhoz meg drága bármilyen támogatással is, hogy az ember az év több mint felében nézegesse. Egy robogó mellesleg kb ugyanazt tudja az ötödéért.

 • 2017.10.28. at 01:01
  Permalink

  Hát nem tudom mennyiért és mennyire éri meg, főleg ha még bérelni is kell haviszinten az akksikat.
  Pláne úgy hogy hamarosan az új Opel Ampera ami teljesen elektromos lesz 500+ km-t ígér és ha jól tudom nem havidíjas akksival.

Vélemény, hozzászólás?