Hé, Pajti! Eladó egy K.I.T.T., ráadásul itthon!

Olyan autó került fel a Használtautó.hu-ra, amit gyerekként a tévé előtt ülve bámultál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkapkodott kijelentés, hogy csak gyerekként, sokan még felnőtt fejjel is levegőt visszafojtva nézzük K.I.T.T. és Michael Knight kalandjait. Egy elég jó replika lehet most a tiéd is.

Repülő DeLorean? Tengeralattjáró Lotus? Beszélő Pontiac? Sokunk fiatalságát jelenti ez a pár filmes autó és még egy halom további, amire egyrészt jó visszagondolni, másrészt bármelyikünk szívesen parkoltatná a garázsában. Aki elég bevállalós, annak meg is adatik, persze az igazán jó másolatokhoz, pláne egy eredetihez, a megfelelő tőke a legfontosabb. Michael Knight és beszélő autójának kalandjait a mai napig tátott szájjal vagyunk képesek végignézni a maga egyszerű, néhol nagyon olcsó trükkfelvételeivel, ezek magukban hordoznak egyfajta varázst, amitől a komoly sztorikat körbeölelő autós jelenetek felejthetetlenné váltak. Egy K.I.T.T., vagyis egy fekete Pontiac Firebird nem elérhetetlen, az átalakítás persze precizitást követel. Ha nem vergődnél végig ezen a hosszú folyamaton, akkor neked szól az a hirdetés, amely nemrég került fel a Használtautó.hu-ra.
Hirdetés
Egy K.I.T.T.-et árulnak, legalábbis, ami egészen úgy néz ki. A Firebird megkapta az egyedi lökhárítókat, elöl a piros futófénnyel, hátul besötétítették a lámpasort, fekete dísztárcsás felniket húztak rá, és az egész autót olyan tükörfényű feketére fényezték, mint amilyen a sorozatban is szerepelt. Az átalakítás nem teljes, mert belül teljesen gyári, ugyanakkor ez nem feltétlenül lehet baj, mivel az autó használhatósága ezzel változatlan. A leírás alapján a tulaj rengetegszer kaphatta meg a szokásos kérdéseket, amiket valószínűleg csillogó szemű gyerekek, meg persze apukák tehettek fel, valószínűleg mi is elsütnénk, hogy tud-e beszélni. Semmi ilyesmire nem képes, de tökéletes műszaki állapotban van, 2,8-as V6-os motorja van egyedi kipufogórendszerrel, és külsőre pont úgy néz ki, mint K.I.T.T., ami az egyébként a nem túlzott átalakítás ellenére is pontosan felismerhetővé teszi messziről. A hobbiautóként tartott Firebirdért 4,5 millió forintot kérnek, ami egy jó állapotú eredeti esetén sem lenne túl nagy összeg. Így, hogy tökéletesen olyannak mutatkozik, mint a sorozatsztár, egészen kedvező ajánlatnak tűnik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?