Hétvégi meglepetés a BMW-től

Kombit csináltak a Z4-ből...vagy mi?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szép csendben, mondhatni váratlanul egy koncepcióautót villantott a BMW a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 nyitónapján.

Egyetlen példány készült csak a BMW Concept Touring Coupé tanulmányautóból, és az is. Ennek a vérbeli shooting brake modellnek az elnevezése és arányai arra a BMW 328 Touring Coupé modellre utalnak, amely 1940-ben a Mille Miglia hosszútávú versenyt is megnyerte. Sőt, az autó egyfajta főhajtás is az 1970-es évek BMW 02 sorozata előtt, amelyben limuzin és Touring modellek egyaránt helyet kaptak. A tanulmányautó meghajtásáról pedig a márka legendás, soros hathengeres erőforrása gondoskodik, a gyáriak elmondása szerint olyan teljesítmény-karakterisztikával és módosításokkal, amelyek a vezetés színtiszta, élményét szolgálják. Ha igazat beszélnek, akkor nagyon sajnáljuk, hogy csak kiállítási darabnak szánták és nem tervezik a sorozatgyártását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?