Hiába szállt fel a rendőrdrón, nem szabálytalankodtak az autósok

Ilyen is van? Szinte csak szabályos közlekedőket találtak a rendőrök a fokozott ellenőrzés során!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy a tudományos kutatások esetében szokás mondani: az is eredmény, ha nincs eredmény. Valami ilyesmi járhatott azoknak a kiskunhalasi rendőröknek a fejében, akik egy egész napos, rendőrdrónos akció során mindösszesen két szabálytalankodót fogtak.

A kiskunhalasi rendőrök már nem először ellenőrzik a MÁV Zrt. és a készenléti rendőrség segítségével a levegőben megbújva, hogy a közlekedők betartják-e a vasúti átjárókra vonatkozó szabályokat. A korábbi alkalomhoz hasonlóan múlt pénteken is felszállt a drón, ám a hasonlóságok itt be is fejeződnek:

korábban rengeteg szabálytalankodót fogtak, most viszont mindösszesen kettőt.

Azt nem tudni, hogy csak a szabálytalankodók maradtak-e otthon, vagy csak esetleg éppen máshol támadt kedvük randalírozni, ám az biztos, hogy a rendőrök is meglepődtek a kellemes, megnyugtató felvételeken, amelyek készültek. A közlekedési szakemberek végre a pozitív tapasztalataikról is beszámolhattak: az autósok nagyon sok esetben lassítottak a vasúti átjáró előtt akkor is, amikor a fényjelző berendezés fehéren villogott. Akadt olyan sofőr is, aki már a készülék vonalában járt, amikor a lámpa pirosra váltott, mégis jobbnak látta inkább megállni az átjáró előtt, úgyhogy inkább visszatolatott autójával és kivárta a sorát. Találkoztak olyan szirénázó mentőautóval is, amely a sor elejére állt egy tilos jelzésnél. Ekkor az elsőként várakozó betonkeverő sofőrje enyhe visszagurulással jelezte a mentősnek, hogy elengedi, tehát amint szabaddá válik az út, akadály nélkül hajthat tovább a sor előtt.
Hirdetés
Érdekes, hogy ez a videó a kirívó eset, és nem pedig a rengeteg Pofátlan(TAN)ítás meg drónos "lefülelés", pedig ezek az autósok csak betartották a KRESZ szabályait, vagy éppen udvarias gesztust tettek a saját és mások biztonsága érdekében. Valószínűleg nem ezen pár perc miatt késtek el a munkából vagy a hét eleje óta várt pénteki találkozókról sem, a balesetmegelőzés szlogenjével élve: ha az út hátralévő részében is ezt a magatartást folytatták, akkor közülük biztosan „… mindenki hazaért”. Azért a megszokás kedvéért alább megtekinthető a példaértékű videó - bár kizárólag ehhez hasonló, nyugtató felvételekkel szolgálnának a rendőrök drónos akciói.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?